'Avrupa Şampiyonluğu Anlatılmaz Yaşanır'

23 yaş altı serbest stil 74 kilo Avrupa şampiyonu Muhammet Nuri Kotanoğlu: 'Avrupa şampiyonluğu yaşayan abilerim anlatırdı ama yaşayınca insan daha farklı bakıyor'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Bulgaristan'da geçen ay düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, erkekler serbest stil 74 kiloda altın madalya kazanan Muhammet Nuri Kotanoğlu, şampiyonluğun değerini yaşadığında daha iyi anladığını söyledi.

Elmadağ Güreş Eğitim Merkezinde çalışmalarını sürdüren Muhammet Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşından bu yana güreş yaptığını, kademe kademe ilerleyerek bugünlere geldiğini belirtti.

Günde 3 antrenman yaparak başarılı olduğunu anlatan Muhammet Nuri, Avrupa şampiyonluğunu, 'Anlatılmaz, yaşanır.' diyerek tarif etti.

Elde ettiği şampiyonluğu şehitlere armağan eden milli güreşçi, 'Avrupa şampiyonluğu yaşayan abilerim anlatırdı ama yaşayınca insan daha farklı bakıyor. Anlatılmaz bir duygu.' dedi.

Allah'tan tüm sporculara Avrupa ve dünya şampiyonluğu nasip etmesini dileyen başarılı sporcu, 'Bayrağımızı göndere çektirdim ve İstiklal Marşımızı okuttum. 23 yaş altı kategorisinde Bulgaristan'daki Avrupa Şampiyonası'nda birinci oldum.' diye konuştu.

Başarısında milli güreşçi Taha Akgül ve babasının desteği bulunduğunu dile getiren Muhammet Nuri, 'Babam güreşçi olmamı çok istiyordu. En büyük destekçim oldu. Avrupa şampiyonu olduğumda babam hemen aradı, telefonda ağlıyordu. Taha Akgül abim de bugünlere gelmemde bana çok yardımcı oldu.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA