14. Eğirdir Triatlonu'na Doğru

Organizasyona 500 sporcu katılacak.

14. Eğirdir Triatlonu 29-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Eğirdir Triatlonu ile ilgili imzalanacak protokol kapsamında Eğirdir Kaymakamlığında tören düzenlendi. Törende konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, triatlon sporunu tanıtmak, halkın bu sporun içinde yer almasını sağlamak istediklerini söyledi.

Eğirdir'de triatlonun 13 yıldır yapıldığını anlatan Güneş, bu yıl Eğirdir'de 14'üncüsü düzenlenecek triatlona 500 sporcunun katılacağını kaydetti. Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilecek Akdeniz Triatlon Kupası'nın da bu yıl ilk kez düzenleneceği bilgisini veren Güneş, 'Hazırladığımız programa göre, 30 Temmuz Cumartesi günü her yaştan sporcunun katılacağı halk triatlonu ile Eğirdir'in yetiştirdiği ve Diyarbakır'da bir süre önce şehit verdiğimiz Piyade Üsteğmen Enes Demir adına düzenlediğimiz ulusal yarışlar gerçekleştirilecek. Pazar günü ise Uluslararası Eğirdir ETU Triatlon Avrupa Kupası ve ETU Akdeniz Kupası yarışları yapılacaktır.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Güneş, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yarışlar için protokol imzaladı.

Kaynak: AA