Türkiye Küçükler Ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvaları

Antalya'da 388 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvalarda, küçüklerde Apaydın Satranç Takımı, yıldızlarda ise Yamanlar Eğitim Kurumları takımı şampiyon oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım turnuvaları sona erdi.

TSF'den yapılan açıklamaya göre, 17-22 Mayıs'ta Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirilen ve farklı illerden 77 takımın mücadele ettiği turnuvalara 388 sporcu katıldı.

Küçükler Takım Turnuvası'nda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 15 masa puanıyla İzmir'den Apaydın Satranç Takımı şampiyon oldu. İçel'den Şirinler A Takımı ikinci, İzmir'den Deha Satranç Takımı ise üçüncülüğü elde etti.

Yıldızlar Takım Turnuvası'nda 8'de 8 galibiyet, 16 masa puanı ile İzmir'den Yamanlar Eğitim Kurumları Takımı namağlup bir şekilde şampiyon oldu. İzmir'den Rota Spor Kulübü Yıldızlar Takımı ikinci, Antalya'dan Bahçeşehir Yıldızları Takımı da üçüncü oldu.

Şampiyonada Küçükler Turnuvası’nda yarışan ve tamamen kız sporculardan oluşan Muğla'dan Ortaca Belediye Spor Takımı ise dikkat çeken takımlar arasında yer aldı.

Turnuvada maçların tamamlanmasının ardından ödül töreni düzenlendi.

Törene, TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın yanı sıra Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Kasım Yekeler ile Mustafa İmamoğlu, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Olgun Kulaç, TSF Basın Medya ve İletişim Kurulu Başkanı Lütfü Özel, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, Manavgat İlçe Temsilcisi Hüseyin Yazıcı, sporcular, veliler ve antrenörler katıldı.

Tulay, ödül töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda ülkede satranca ilgi ve desteğin arttığını belirtti.

Türkiye'nin 81 ilinde satranç rüzgarı estiğini kaydeden Tulay, 'Satranç sporuna devlet büyüklerimizden medyaya inanılmaz bir ilgi var. Özel sektörün satranca ilgisi artık sponsorluklara da yansıyor. Gittiğimiz her şehirde satranç camiasının ne kadar büyüdüğüne tanıklık ediyoruz. Türk satrancının geleceği adına umutlarımız artıyor. Dünya satrancında söz sahibi bir ülkeyiz.' ifadelerini kulandı.

Avrupa ve dünyada başarının, alt yapının güçlendirilmesiyle ortaya çıktığını vurgulayan Tulay, hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA