Buz Hokeyinde Türkiye'ye Çifte Organizasyon

Türkiye, Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası ve 2018 Buz Hokeyi Kadınlar Kış Olimpiyatları elemelerine ev sahipliği yapacak.

2017 Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Kadınlar Dünya Şampiyonası ve 2018 Kış Olimpiyatları elemeleri Türkiye'de düzenlenecek.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, IIHF Kongresi, Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirildi. Federasyon Başkanı Bülent Akay'ın da katıldığı kongrede, 2017 Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın İzmir'de düzenlenmesi kararlaştırıldı. Şampiyona, 20-26 Şubat 2017'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Aşık Veysel Buz Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl ocak ayında Ankara'da yapılması planlanan dünya şampiyonasının ev sahipliği, Türkiye'den alınarak İspanya'ya verilmişti.

Türkiye'nin yeniden ev sahipliği almasında İstanbul'da 31 Mart-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği IIHF Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'ndaki (3. Klasman) başarılı organizasyon etkili oldu.

Kongrede, 2018 Buz Hokeyi Kadınlar Kış Olimpiyatları elemelerinin Türkiye'de yapılması da kararlaştırıldı. 21-23 Ekim'de gerçekleştirilecek elemelerin düzenleneceği kent, daha sonra belirlenecek.

Kaynak: AA