Bursaspor, 5 kıtada taraftarlarının izini sürdü

Bursaspor Kulübü, 2012'de hayata geçirdiği ve yaklaşık 300 bin taraftarının aktif olarak kullandığı mobil uygulamasına 'yerimi bildir' özelliğini entegre ederek güncelledi.

Bursaspor, 5 kıtada taraftarlarının izini sürdü
'Bursasporlular Nerede?' projesi çerçevesinde hayata geçirilen uygulama ile yeşil-beyazlı taraftarlar, 'yerimi bildir' işlemi sayesinde bulundukları şehir, ülke ve kıtayı sanal ortamda 'yeşil nokta' ile belirliyor.

'www.bursasporlularnerede.com' internet sitesinde, yeni uygulamayı kullanan yeşil-beyazlı taraftarların anlık görünümü, sosyal medya üzerinde büyük yankı uyandırdı.

- '5 kıtada Bursaspor taraftarlarının bulunduğunu tespit ettik'

Proje sorumlusu ve kulübün medya iletişim birimi çalışanlarından Harun Budun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursaspor'un mobil uygulamasını 300 bin taraftarın aktif şekilde kullandığını söyledi.

Hem kulübe aidiyeti artırmak hem de Bursaspor taraftarlarının nerede yaşadığını, seyahat ettiği yerleri belirlemek amacıyla, 'Dünyayı yeşile boyayacağız' sloganıyla hayata geçirdikleri uygulamanın kısa sürede büyük ilgi gördüğünü anlatan Budun, yapılan ilk uygulamada 5 kıtada Bursaspor taraftarlarının bulunduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Bursaspor, 5 kıtada taraftarlarının izini sürdü

Budun, Bursaspor taraftarlarının sosyal medyayı çok iyi kullandığını vurgulayarak, 'Örneğin 300 bin taraftarımız, kulübümüzün 2012'de hayata geçirdiği mobil uygulamasını aktif olarak kullanıyor. Twitter'da önceki gün 'Bursasporlularnerede' etiketiyle yapılan paylaşımlar, uzun süre en popüler paylaşımlar arasında ilk sırada yer aldı.' şeklinde konuştu.

Bursaspor, 5 kıtada taraftarlarının izini sürdü

Yaptıkları araştırma sonucu bu uygulamayı kullanan başka bir kulüp bulunmadığını tespit ettiklerini belirten Budun, 'Bursaspor, gerek internet sitesi gerekse mobil uygulamalarıyla zaten Türkiye'ye örnek bir kulüp. Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Bayern Münih, Juventus gibi dünyaca ünlü kulüpler bile uygulamayı kullanmıyor. Bursaspor'un Türkiye'nin yanı sıra hem dünyaya hem de diğer kulüplere örnek olacağını düşünüyoruz.' diye konuştu.

Bursaspor, 5 kıtada taraftarlarının izini sürdü

Budun, Türkiye'de Bursa'nın dışında en çok İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeşil-beyazlı taraftarın bulunduğunu ancak Iğdır'dan Diyarbakır'a, Kars'tan Tekirdağ'a kadar pek çok kentte program sayesinde yeşil-beyazlı takıma gönül veren taraftarların olduğunu belirlediklerini kaydetti.

Dünya genelinde ise Almanya'da çok sayıda Bursaspor taraftarının uygulamayı aktif hale getirdiğini ifade eden Budun, 'Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Kuzey Kutbu'ndaki en büyük buz kütleleriyle kaplı Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'da, Asya Kıtası ülkelerinden Malezya'da da yeşil-beyazlı taraftarların bulunduğunu uygulama sayesinde tespit ettik.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA