Sinpaş Denizli Basket Başantrenörü Yavuz Açıklaması

'Çok iyi bir sezon geçirdik, ama playoff maçlarını kötü oynadık, daha iyi bir yerde olabilirdik'.

Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final serisinde elenen Sinpaş Denizli Basket'in başantrenörü Hakan Yavuz, çok iyi bir sezon geçirmelerine rağmen play-off maçlarını kötü oynadıklarını söyledi.

Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, hiç kimseye bir üst lige çıkma sözü vermediklerini, önlerine belirli bir hedef konulmadığını, kendilerinin ligi üst sıralarda bitirme hedefi koyduklarını dile getirdi.

Çok zevk aldığı bir sezon geçirdiklerini belirten Yavuz, 'Kentte bitme noktasına gelen, yok olmaya yüz tutmuş denileceği bir yerde tekrardan bu işi seven insanların işin başına gelip devam etme arzularıyla beraber biz de bir misyon üstlendik. Birlikte inanıp ligi üçüncü sırada bitirdik. Bu hedefi biz kendimiz yeşerttik, büyüttük ve başardık' dedi.

Yavuz, play-off çeyrek final serisinde Best Balıkesir'e elendiklerini hatırlatarak, 'Çok iyi bir sezon geçirip play-off'ları kötü oynadık, daha iyi bir yerde olabilirdik. Ancak oynadığımız sistem böyle bir şey. Herkes oynadığımız play-off sistemini yargılıyor, belki de sahiden yargılanması gerek. İki tane iyi takımdan birinin eleneceği, birinin yola devam edeceği bir sistem. Best Balıkesir'in de iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Yarı finale kalan dört takım da bir üst ligi hak ediyorlar. Onlara da başarılar diliyorum' diye konuştu.

Hakan Yavuz, sezon boyunca çalışmalarında yardımcı olan teknik ekibine ve destek veren taraftara teşekkür etti.

Kaynak: AA