İngiltere-Türkiye Milli Maçından Notlar

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Caner Erkin'i ilk 11'de sahaya sürerken, ileri uçta ise Cenk Tosun'a şans verdi İngiltere Teknik Direktörü Hodgson, Rooney, Rashford ve Sturridge'in yokluğunda Türkiye karşısında Vardy ve Kane ile gol aradı Atlı birlikler ve çok sayıda güvenlik ekibi, şehir merkezinde ve stat çevresinde herhangi bir olay yaşanmaması için görev yaptı FIFA ve IFAB'ın izniyle maçta gol çizgisi teknolojisi ve yeni oyun kuralları uygulandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İngiltere ile yapılan özel maçta, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan ve yaklaşık 1,5 aydır forma giymeyen Caner Erkin'i ilk 11'de sahaya sürerken, ileri uçta ise Cenk Tosun'a şans verdi.

Terim, A Milli Futbol Takımı'nın daha önce Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası elemelerinde 10 kez karşılaştığı ancak hiç yenemediği İngiltere karşısında kaleyi Volkan Babacan'a emanet etti.

Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe'de en son nisan ayında Torku Konyaspor maçında forma giyen ve sarı-lacivertli ekipte kadro dışı bırakılan Caner Erkin'e savunmanın solunda görev verirken, defans kurgusunu Gökhan Gönül, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal ve Caner Erkin'den oluşturdu.

Savunmanın önüne Selçuk İnan ve Ozan Tufan'ı yerleştiren Terim, orta sahada Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup ve Volkan Şen, forvette de Cenk Tosun'u görevlendirdi.

- Hodgson'ın tercihleri

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen hafta final oynayan Liverpool ile dün Federasyon Kupası finaline çıkan Manchester Unitedlı futbolcuları kadrosuna alamayan İngiltere Milli Takımı'nın teknik direktörü Roy Hodgson ise ileri uçta Kane ve Vardy ile gol aradı.

Mart ayında Wembley Stadı'nda oynadıkları ve 2-1 yenildikleri Hollanda maçında forvette Sturridge ve Vardy ikilisini görevlendiren İngiliz teknik adam, aday kadroya çağırdığı Manchester United'da oynayan Rooney ve Rashford ile Liverpool'da forma giyen Sturridge'in henüz milli takıma katılmaması nedeniyle Tottenham Hotspurlu Kane'i sahaya sürdü.

Türkiye karşısında 4-1-2-1-2 dizilişiyle mücadele eden ev sahibi ekipte Hodgson, önceki hazırlık maçlarında şans verdiği Forster'ın yerine kaleye Manchester City'nin file bekçisi Hart'ı koydu. Walker, Cahill, Stones ve Rose'dan oluşan savunmanın önünde Wilshere'e görev veren 68 yaşındaki teknik adam, ileri ikilinin arkasında ise geçen sezonun formda ismi Delle Alli'yi oynattı.

- Yoğun güvenlik önlemleri

Old Trafford Stadı'nda geçen hafta oynanması gereken Manchester United-Bournemouth maçının şüpheli paket nedeniyle ertelenmesinin de etkisiyle İngiltere-Türkiye müsabakası öncesinde stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Avrupa'nın en büyük 10 kilometrelik yarışı Manchester Maratonu'na da ev sahipliği yapan kentte, erken saatlerden itibaren atlı birlikler ve çok sayıda güvenlik ekibi, şehir merkezinde ve stat çevresinde herhangi bir olay yaşanmaması için hazır bulundu.

Ligin son hafta maçında, özel güvenlik şirketinin tatbikat sırasında bir paketi Old Trafford Stadı'nın tuvaletinde unutması maç öncesinde paniğe neden olmuş ve stat boşaltılarak karşılaşma ertelenmişti.

- Gol teknolojisi ve yeni kurallar uygulandı

İngiltere ile Türkiye arasındaki özel maçta FIFA'nın onayıyla gol çizgisi teknolojisi kullanıldı.

Premier Lig yönetiminin kararıyla, iki kalenin de yedişer kamerayla takip edildiği sistem, lig maçlarında 2013-14 sezonundan bu yana kullanıyordu.

Futbol oyun kurallarında 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişiklikler, Uluslararası Futbol Birliği Kurulundan (IFAB) alınan özel izinle İngiltere-Türkiye maçında da geçerli oldu.

Kural değişiklikleri arasında, ceza sahasındaki bariz gol pozisyonlarında yapılan faullerde, futbolcunun kırmızı yerine sarı kartla cezalandırılması, penaltı atışında kaleciyi yanıltan oyuncuya ve çizgiyi erken terk eden kaleciye sarı kart gösterilmesi, su molalarının zorunlu hale getirilmesi, başlama vuruşunun geriye doğru yapılması, maç başlamadan önce futbolculara kırmızı kart gösterilebilmesi ve bu şekilde oyun dışı kalan oyuncunun yerine bir başkasının geçmesi gibi yenilikler yer alıyor.

- Türk taraftarlar yalnız bırakmadı

İngiltere ile en son 2003 yılında karşılaşan ve rakibine karşı golü ve galibiyeti bulunmayan Türk Milli Takımı'na İngiltere ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen taraftarlar destek verdi.

Kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümü dolduran çok sayıda Türk futbolsever, ısınmak için sahaya çıkan futbolculara tezahüratlarla destek oldu.

Kaynak: AA