Torbalı'da Büyük Spor Festivali Başladı

Torbalı’da bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Gençlik ve Spor Festivali bin sporcunun katılımıyla başladı. 3 gün sürecek olan festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Torbalı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Gençlik ve Spor Festivali Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’nda gerçekleştirilen bir seremoni ile açıldı. Üç gün sürecek olan festivalde ilçe içi ve dışından yaklaşık bin sporcu dereceye girmek için mücadele verecek. Festival kapsamında basketbol, masa tenisi,plaj voleybolu, plaj futbolu başta olmak üzere bir çok dalda yarışmalar yapılacak. Birincilere bin 500, ikincilere bin TL, üçüncülere ise 500 TL ödül verilecek. 15 ve 19 yaş aralığındaki sporcuların katılabildiği organizasyonun startı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’nda verildi.

“TORBALI ÜNİVERSİTE HEDEFİNE ÇOK YAKIN”

Açılışta alanda bulunan genç sporculara hitaben bir konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sporun gençliğin eğitimi konusundaki önemine temas ederek, “Gençliğimde ben de sporla yakından ilgilendim.Sporun insanın bedensel ve ruhsal sağlığına olan faydalarını saymakla bitiremeyiz. Bu yıl Torbalı’da ikincisini düzenlediğimiz Gençlik Ve Spor Festivali’nin yeni kuşaklara spor sevgisi ve bilincinin aşılanması için önemli olduğunu düşünüyorum. Buraya gelip yarışma cesareti gösteren her gencimiz benim gözümde şampiyondur. 40 bin dolayında öğrencinin yaşadığı oldukça genç nüfusa sahip bir ilçeyiz.Torbalı Belediyesi olarak gençlerin eğitimine destek olmaya, onları sosyal ve kültürel manada yetiştirmeye çok büyük bir önem veriyoruz. Bu ilçeye iyi bir üniversite kampüsü kazandırmak için ciddi manada çalışıyoruz. Bu hedefimize epey yaklaştık. Üniversite hedefimiz Torbalı’yı bir eğitim, bilim ve spor kenti yapma hedefini de içeriyor” dedi.

Kaynak: İHA