Serbest Güreşçilerde Hedef Son Kotayı Da Almak

2016 Rio Olimpiyat Oyunları için belirlenen 6 kotadan 5'ini elde eden milli takımda, İstanbul'daki elemelerde sadece 57 kiloda Süleyman Atlı mücadele edecek Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Akgün: 'Tam takım olarak olimpiyatlara katılmak istiyoruz'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Serbest Güreş Milli Takımı, İstanbul'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için son eleme müsabakalarına Ankara'da hazırlanıyor.

Teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde çalışmalarını sürdüren milliler, şu ana kadar olimpiyatlar için belirlenen 6 kotadan 5'ini almayı başardı. Milli takım İstanbul'daki elemelerde kota için sadece 57 kiloda Süleyman Atlı ile mücadele edecek.

Elmadağ Güreş Eğitim Merkezi'nde idmanlara devam milli takımın teknik direktörü İbrahim Akgün, olimpiyatlara tam takım olarak katılmak istediklerini söyledi.

Kampta AA muhabirine değerlendirme yapan Akgün, 'İstanbul'da 6-8 Mayıs tarihlerinde eleme müsabakaları yapılacak. 57 kiloda Süleyman Atlı ile son kotayı alarak, kotamızı tamamlamak istiyoruz. Tam takım olarak olimpiyatlara katılmak istiyoruz.' diye konuştu.

- Olimpiyat hazırlıkları 22 Mayıs'ta başlayacak

Teknik direktör Akgün, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için mayıs ayında Ankara'da çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Akgün, '22 Mayıs'ta Ankara'da ilk kampımız başlayacak. 11-12 Haziran'da Dünya Kupası müsabakaları var. Bunun haricinde olimpiyatlar öncesi turnuvalar da var. Bunlara da katılacağız. İkinci kamp 6-27 Temmuz'da Bolu'da, son kamp da 1-15 Ağustos'ta Ankara'da olacak.' şeklinde konuştu.

İbrahim Akgün, kota alan sporcularla Almanya, Romanya ve İspanya'da katılacakları turnuvalarda eksikleri gidereceklerini belirtti.

Öte yandan, serbest stilde şu ana kadar 2016 Rio için Taha Akgül (125 kilo), Selim Yaşar (86 kilo), İbrahim Bölükbaşı (97 kilo), Yakup Gör (65 kilo) ve Soner Demirtaş (74 kilo) kota almayı başardı.

Kaynak: AA