'Neymar'ın Sözleşmesi Uzatılacak' İddiası

İspanya basını, Barcelona'nın, sözleşmesini 2022 yılına kadar uzatma konusunda Neymar ile anlaşma sağladığını savundu.

İspanya basını, Barcelona Kulübünün, Neymar'ın sözleşmesinin uzatılması konusunda Brezilyalı futbolcuyla anlaşma sağladığını ileri sürdü.

Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Katalan spor gazetesi El Mundo Deportivo'da yer alan haberde, takımıyla 2018'in haziran ayına kadar mukavelesi bulunan Neymar'ın, sözleşmesini uzatma konusunda ikna edildiği belirtildi.

Avrupa'nın birçok büyük kulübünün transfer listesinde olmasından rahatsızlık duyan Barcelona yönetiminin, Brezilyalı futbolcunun kontratını uzatma müzakerelerinde son aşamaya geldiği, 22 Mayıs'ta oynayacakları Kral Kupası finalinin ardından resmi açıklamanın yapılmasının beklendiği ifade edildi.

Haberde, yeni sözleşmenin maddeleri hakkında detaylar da verildi. Buna göre, Neymar'ın kontratı 2022'nin haziran ayına kadar uzatılacak ve sözleşme fesih bedeli 190'dan 220 milyon avroya çıkarılacak.

Yeni kontratıyla Neymar'ın, Barcelona'da Lionel Messi'nin ardından en yüksek maaşı alan futbolcu olması bekleniyor. Takım içindeki hiyerarşiyi korumak istediği belirtilen Barcelona'nın, Arjantinli yıldızı Lionel Messi için belirlediği 250 milyon avroluk sözleşme fesih bedelini hiçbir futbolcunun geçmesine izin vermeyeceği vurgulanıyor.

Öte yandan Barcelona'nın, Sergio Busquets, Luis Suarez, Ivan Rakitic ve Sergi Roberto'nun da sözleşmelerini uzatmak için harekete geçeceği öne sürüldü.

Kaynak: AA