Futbol Turnuvasının Finali Yapıldı

MOTAŞ’ın düzenlediği ‘2. Birimler Arası Futbol Turnuvası’nın finali yapıldı.

Personelin moral ve motivasyonunu sağlamak ve aralarındaki iletişimi geliştirmek amacıyla düzenlenen turnuvanın finalinde, atölye çalışanlarıyla dış işletme çalışanları karşılaştı. Karşılaşmada takımlar berabere kalınca sonucu penaltılar belirledi. Dış işletme, geçen yıl düzenlenen ‘1. Birimler Arası Futbol Turnuvası’nın birincisi olan Atölye takımından liderliği devralarak ‘2. Birimler Arası Futbol Turnuvası’nın birincisi oldu. Final karşılamasını sonuna kadar izleyen MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, takımları tebrik ederek madalya ve kupalarını verdikten sonra yaptığı açıklamada sporun önemine vurgu yaptı.

Tamgacı, sporun beyne biyolojik ve psikolojik anlamda yaptığı etkilerle ruh sağlığını kalkındırıcı özelliğe sahip olduğunu belirtti.

Tamgacı, “Spor kişiler arasında etkileşim ve iletişimi sağlamakta ve işbirliğini geliştirmektedir. Spor kişinin bedenini ve kendini umursamasını, kendine verdiği değeri ve benlik saygısını artırmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, sporu 2005 yılında ruh sağlığını koruyucu önlemler arasına almıştır ve her gün 30 dakika spor yapılmasını önermektedir. Personelimizi spora teşvik etmek, tekdüze bir yaşantının biraz dışına çekmek ve iş ortamının dışında da bir araya gelerek kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu tür aktiviteleri tertipliyoruz. Spor, güçlü bir bünye, güçlü bir ruhsal denge oluşturur, öz güveni artırır. Beden formunuzu ne kadar güçlendirirseniz, fiziksel olarak kendinizi ne kadar geliştirirseniz bu strese girme sürenizi o kadar uzatmış olursunuz. İş hayatında yaşanan yoğunluk ve stresli süreç, hem ruhsal hem de fiziksel düzeni inanılmaz derecede etkiliyor. İş yoğunluğu tekdüze bir hayat, rutin hareketler ve ardından gelen gerginlik günlük hayatı olumsuz etkileyecektir haliyle. Bu durumda çalışanlardan istenilen verimi almamız zorlaşıyor. Çalışan her toplumda göz ardı edilmeyecek toplumsal bir gerçekliktir bu durum. Bunu en aza indirgemek, çalışan üzerindeki psikolojik durumu hafifletmek adına bu tür organizasyonlar düzenliyoruz. Düzenlediğimiz her aktivitede kazananın kardeşlik ve dostluk olduğunu, kaybedenin de stres ve yorgunluk olduğunu görüyor/hissediyoruz. İşimiz toplu taşım oldukça, çalışanlarımız stresli ve yorgun oldukça bizler de bu ve benzeri aktiviteler düzenlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA