YTB Dünya Kupası Şampiyonu Yunanistan

YTB 2. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nda Yunanistan, Bosna Hersek'i yenerek şampiyon oldu YTB Başkanı Bülbül: 'Turnuvaya katılan bütün takımlar centilmence mücadele ettiler. Amaç, uluslarası öğrenciler arasında dostlukları pekiştirmek ve kalıcı ilişkiler kurmalarına vesile olmaktı. Bunu başardığımızı sanıyorum'

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen 2. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nda Bosna Hersek'i 3-1 yenen Yunanistan şampiyon oldu.

YTB'nin ikinci kez düzenlediği ve 'Türkiye Burslusu' öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası final müsabakası Ankara Ala Spor Tesisleri'nde Bosna Hersek ile Yunanistan arasında oynandı.

Karşılaşma öncesi, İstiklal marşı, Bosna Hersek ve Yunanistan milli marşları okundu. Maçın başlama vuruşunu YTB Başkanı Kudret Bülbül yaptı.

Final maçının ilk yarısını Yunanistan 2-0 önde tamamlarken, ikinci yarıda atılan karşılıklı birer gol maçın skorunu belirledi. Rakibini 3-1 ile geçerek şampiyon olan Yunan takımını oluşturan öğrenciler, müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşadı.

YTB Başkanı Kudret Bülbül maç sonunda sahaya inerek şampiyon takımın oyuncularını tebrik etti.

- 'Futbol birleştirici bir spor'

AA muhabirine turnuvayı değerlendiren Başkan Bülbül, kurum olarak birçok farklı organizasyon düzenlediklerini anımsatarak, “Herhalde en renklisi ve heyecanlısı buydu. Gerçekten futbol dinler, renkler ve bölgeler üstü çok birleştirici bir spor.” dedi.

Türkiye’de öğrenim gören öğrencilere sadece eğitimde değil farklı alanlarda da katkı sağladıklarını vurgulayan Bülbül, “Burada belki bir takımımız şampiyon oldu ama esas itibariyle bu turnuvaya katılan bütün takımları kazanmış olarak kabul edebiliriz. Turnuvaya katılan bütün takımlar centilmence mücadele ettiler. Amaç, uluslarası öğrenciler arasında dostlukları pekiştirmek ve kalıcı ilişkiler kurmalarına vesile olmaktı. Bunu başardığımızı sanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bülbül, söz konusu turnuvanın gelecek yıllarda da devam edeceği bilgisini paylaştı.

Şampiyon olan Yunanistan takımının kaptanı Trakya Üniversitesi öğrencisi Yunus Nizam da maç sonu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunan takımını oluşturan oyuncuların tamamının Yunanistan Batı Trakya Türk azınlığından gelen oyunculardan oluştuğunu belirterek, kupayı Trakya Üniversitesi ve Yunanistan’a hediye ettiğini söyledi.

YTB organizasyonun farklı ülkelerden gelen öğrenciler arasında kardeşlik ve dostluk bağları oluşturduğuna dikkati çeken Nizam, “Bizim için ileride hatırlayacağımız güzel anılar oldu. Burada yeni arkadaşlıklar edindik. Edirne’ye şampiyon olarak döndüğümüz için mutluyuz.” dedi.

Öte yandan üçüncülük müsabakasında ilk yarısı 1-1 biten maçta Mali, Afganistan'ı 2-1 yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Afganistan ise turnuvanın en centilmen takımı seçildi.

Şampiyon olan Yunanistan takımının oyuncuları madalyalarını ve kupayı YTB Başkanı Bülbül'ün elinden aldı. Bülbül, ödül töreninde turnuvaya katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara plaket hediye etti. Organizasyon, katılımcı takım ve konuklara verilen kokteylle sona erdi.

- İlk şampiyon Türkmenistan

Türkiye'de eğitim gören ve YTB'nin Türkiye burslarından yararlanan uluslararası öğrenciler tarafından oluşturulan ülke takımlarının katıldığı futbol turnuvası 11 Nisan'da 67 ülkeden 199 takımın katılımıyla başlandı. Turnuva kapsamında ilk olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Trabzon, Edirne ve Konya'da şehir elemeleri düzenlendi. Elemelerin ardından turnuvada son 16’ya kalan takımlar Ankara’ya gelme hakkı kazanırken, son 4’e Bosna Hersek, Yunanistan, Afganistan ve Mali kaldı.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen kupada dünyanın birçok ülkesi temsil edilirken, turnuvada final mücadelesi Afganistan ve Türkmenistan arasında oynanmıştı. Mücadele Türkmenistan'ın 4-1'lik üstünlüğüyle tamamlanmıştı. Üçüncülük mücadelesi ise Bosna Hersek ve Yunanistan arasında geçmişti. Bosna Hersek, Yunanistan'ı 6-4 yenmesinin ardından turnuvanın 3'üncüsü olmuştu. Dereceye giren takımlara ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti.

Kaynak: AA