'Sporla Ve İzcilikle Daha Bağımsız Dumansız Nesiller' Projesi

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ’Sporla ve İzcilikle Daha Bağımsız ve Dumansız Nesiller’ projesi kapsamında Suşehri ve Gürün’de kamp yaptı.

Sivas’tan erkek ünitelerinden 90 izci ve lider ile Suşehri’nden 20 izci ve liderin katılımıyla Suşehri’nde kamp yapan Sivaslı izciler iki gün boyunca kapalı alan eğitiminde öğrendiklerini uygulayarak ve Suşehri’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.

Kız izci ünitelerinden 55 izci ve lider ile Gürün Gökpınar Göleti park alanında kamp faaliyeti gerçekleştirildi.

Kamp ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye İzcilik Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Fatih Algün,"Amacımız gençlerimizin Sivas’ın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle buluşmalarını sağlamak. Bu çerçevede 13-15 Mayıs tarihleri arasında erkek izcilerimizle Suşehri’nde, kız izcilerimizle de Gürün’de iki kamp gerçekleştirdik. Bu ilçelerimiz bizim için özel bir öneme sahip. Sivas’ın doğal güzellikler anlamında eşsiz ilçelerinden. Daha önce bu ilçelere hiç gitmemiş olan izcilerimizi buralara götürerek hem buraları tanıtmak istedik hem de Suşehri’nde izcilik çalışmalarına başlamış olan Suşehri izcilik ünitemizle de tanışıp kaynaşmalarını amaçladık. Bu kampta genel izcilik bilgileri, yürüyüş teknikleri konularının yanı sıra gençlerimiz sevgiyi, saygıyı, yardımlaşmayı, çevreye karşı duyarlı olmayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı yaşayarak öğrendiler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA