Otizmli Ertuğrul'un Su Sevgisi Şampiyonluk Getirdi

12 yaşındaki Ertuğrul Gök, su sevgisi sayesinde yüzme yarışlarında Türkiye birinciliği ve çok sayıda madalya kazandı Ertuğrul'un annesi Sara Gök: 'Oğlumun şampiyon olması önemli ama asıl amacım oğlumu ve oğlum gibi çocukları hayata kazandırmak'.

SALİM TAŞ - Hatay'da yaşayan 12 yaşındaki otizmli Ertuğrul Gök'ün küçük yaşta başlayan su sevgisi, kendisine yüzme yarışlarında Türkiye birinciliği ve çok sayıda madalya getirdi.

Yüzde 90 otizmli olan ve milli formayla ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etme hayali kuran Ertuğrul, bugüne kadar katıldığı yüzme yarışmalarında 10 altın, 6 gümüş ve 3 bronz olmak üzere, toplam 35 madalyayla kazanma başarısı gösterdi.

Ertuğrul'un annesi ve aynı zamanda Hatay Otizmliler Derneği ile Hatay Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sara Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük Ertuğrul'un 6 yıl önce suyla oynamayı çok sevdiğini fark ettiğini ve eğlence amacıyla onu yüzme havuzuna götürdüğünü söyledi. Gök, zamanla Ertuğrul'un yüzme havuzuna gitme isteğinin artması üzerine, oğlunu yüzme kursuna kaydettirdiğini ve antrenörlerinin otistik çocuğun yüzme yeteneğini fark ettiğini anlattı.

Oğlunun yaşıtları gibi oyun oynamaya vakit bulamadan aralıksız antrenman yaptığını ifade eden Sara Gök, şöyle devam etti:

'Ertuğrul suyla oynamayı çok seviyordu. Onu eğlence amaçlı yüzme havuzuna götürmemden 6 yıl sonra, oğlum Türkiye şampiyonu oldu. Ben oğlumu kazanmak istiyorum. Oğlumun şampiyon olması önemli ama asıl amacım oğlumu ve oğlum gibi çocukları hayata kazandırmak. Elde ettiği başarılar beni çok memnun ediyor. İyi ki Ertuğrul'un annesiyim. Ertuğrul ile gurur duyuyorum. Ertuğrul gibi otizmli çocukların, buna benzer sevinçleri ailelerine yaşatmasını diliyorum. Otizmli çocuk sahibi olan anne ve babaların çocuklarını evlere kapatmamasını ve 'çocuğumdan bir şey olmaz' diyerek ümit kesmemelerini istiyorum. Emek verilince, tüm çocuklarımız başaracaktır. Bu çocuklarımız normal çocuklarımızdan başarılı ve yeteneklidir. Ben bunu fazlasıyla oğlumda görüyorum. Oğlumun suya olan sevgisinden yola çıktım ve şu an bir şampiyon annesiyim.'

Anne Gök, oğlu Ertuğrul'un 6 yıldan bu yana birçok yarışmada madalya kazandığını ve en son bu ay Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Açık Deniz Türkiye Şampiyonası'nda bin 200 metrede birincilik elde ettiğini kaydetti.

Oğlunun sağladığı başarıların, diğer otizmli çocukları olan ailelere örnek teşkil etmesi gerektiğinin ifade eden Gök, 'Oğlumun bana yaşattığı mutluluk ve gururun benzerlerini tüm ailelerin yaşamasını diliyorum. Bunun için çok büyük zaman ve paraya ihtiyaç yok. Anne ve babaların biraz özverisi yeterlidir.' diye konuştu.

Antrenör Ömer Hattapoğlu da Ertuğrul ile 5 yıldır birlikte çalıştıklarını söyledi.

Ertuğrul'un çok gayretli, başarılı ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu aktaran Hattapoğlu, Ertuğrul'un antrenmanlarda ve katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarıların, bunu en iyi şekilde gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: AA