Battalgazi'nin Torunları Okçuluğu Öğreniyor

Seyitgazi Belediyesi ve Ertuğrul Atlı Spor ve Cirit Kulübü işbirliği ile ’Battalgazi Geleneksel Türk Okçuluğu Takımı’ kuruluyor.

Seyitgazi Belediyesi ilçede bir ilki daha gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Geleneksel Türk Okçuluğunu gelecek nesillere aktarmayı amacıyla Seyitgazi ve Kırka merkez olmak üzere okçuluk kursu açtı. İlçede her yaştan vatandaşın katılabildiği kurslarda, kursiyerler hem ata sporumuz olan okçuluğun esaslarını öğreniyor, hem de vücutlarının koordinasyon gücünü arttırarak, konsantrasyon yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor" denildi.

Okçuluk sporuna özellikle gençlerin ilgi duyması için kurslar düzenlediklerini belirten Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın ise, "Her yanı taşı toprağı tarih kokan ilçemizde ata mirasımızın gelecek nesillere aktarabilmesi adına üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş manevi değerlerimize sahip çıkmak ve gençlerimizin Geleneksel Türk Okçuluğunu tüm usulleriyle öğrenmeleri için alanında uzman hocalarımız tarafından kurslarımız başladı.

Sporcularımız İnşallah ’Ya hak’ diyerek oklarını atacaklar" dedi.

Kaynak: İHA