2 Bin 900 Sporcu Madalyalarına Kavuştu

Ümraniye’de 7 bini aşkın öğrencinin yarıştığı 8’inci Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları’nda dereceye giren 2 bin 900 öğrenci, madalya ve kupalarını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın elinden aldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 8’inci Geleneksel Spor Oyunları Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleşen kupa ve madalya töreninde 7 bini aşkın öğrencinin yarıştığı 8’inci Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları’na Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Ümraniye’deki tüm okulların katılımıyla gerçekleşen satranç, atletizm, futbol, badminton, güreş, voleybol, basketbol, masa tenisi, teakwondo, karate, hentbol ve futsal olmak üzere 12 ayrı dalda dereceye giren öğrencilere madalyalarıyla kupalarını Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can takdim etti.

“YETENEKLİ GENÇLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK ADINA BU ORGANİZASYONLARI YAPIYORUZ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada, gençlere yönelik yaptıkları çalışmalara değinerek, “Gençlerimize Türkiye insanın değerli evlatlarının o cevherlerini çıkarmak adına sanatta, kültürde, bilimde ve sporda her dalda en yetenekli gençleri gün yüzüne çıkarmak adına bu organizasyonları yapıyoruz. 12 yıldan bu yana Türkiye çapında yaptığımız, profesyonelce yaptığımız ve her sene kitaplaştırdığımız hikaye yarışmalarımız, şiir yarışmalarımız, resim yarışmalarımızda dereceye giren ve yarın Türkiye’nin geleceğinde dünya çapında hikayecilerin,  şairlerin ve ressamların çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

71 okulda 7 binin üzerinde çocuğun yarıştığını ifade eden Başkan Can, “Yılından başından itibaren bütün okullarımız aşağı yukarı katıldı.

Ve 7 binin üzerinde çocuğumuz bu spor oyunlarında yarıştı. Yaklaşık 2 bin 900 çocuğa burada madalya verilecek, 222 tane kupa verilecek. Yarın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı şimdiden bütün Türk gençliğinin, ülkemin genç çocuklarının gençlik ve spor bayramını şimdiden kutluyorum. Bu ülkenin, bu vatanın, bu bayrağın uğruna canlarını her an feda etmeye hazır olan bu gençleri bu gençler bütün yüreğimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA