Türkiye'nin İlk Engelsiz Spor Olimpiyatları Nefes Kesti

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Engelsiz Yaşam ve Spor Olimpiyatları’nda, bin 100 engelli çocuk ve yetişkin ter döktü. Engelli sporcuların engelleri ortadan kaldıran performansları, izleyiciyi kendilerine hayran bıraktı.

2017 Dünya Engelli Olimpiyatları’na sporcu yetiştirmek amacıyla Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam ve Spor Olimpiyatları, yüzlerce engelli sporcuyu bir araya getirdi. 18 ayrı branşta aylar öncesinden başlayan eğitimler sonucunda sahaya inen engelli sporcular, performanslarıyla nefes kesti. Necmi Kadıoğlu Stadının ev sahipliğinde gerçekleşen olimpiyata Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Cuma Bayat, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şeynay Değer, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Yazgan, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

İLK MÜSABAKA OTİZMLİ TÜRKİYE 2’NCİSİ VE İLÇE KAYMAKAMI ARASINDA YAPILDI

Olimpiyat öncesi Başkan Kadıoğlu, ilçe protokolü ve Masa Tenisi Türkiye 2’ncisi Otizmli Yağız Şener ile birlikte olimpiyat meşalesini yaktı. Ardından İlçe Kaymakamı ile Yağız Şener arasında oynanan Masa Tenisi Müsabakası ile olimpiyata start verildi.

Müsabakayı galibiyetle tamamlayan Şener tribünden büyük alkış aldı.

AMPUTE FUTBOL TAKIMINDAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Olimpiyatın 2’nci müsabakası ise, Ampute Futbol takımı ve ilçe protokolü arasında gerçekleşti. İlçe protokolünü mağlup eden Ampute Futbol takımı, performansıyla izleyiciyi kendine hayran bırakırken, engellerini unutturdu.

"SÜREKLİ ONLARLA OLURSAK HAYATA TUTUNMALARINA YARDIMCI OLURUZ"

İlçede kayıtlı 5 bine yakın engelli vatandaş bulunduğunu belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, engellilere yönelik eğitim, kültür, ve sosyal anlamda ilçede çok sayıda proje gerçekleştirildiğini söyledi.

Kadıoğlu, "Engelliler için bir eksikti böyle olimpiyatların olmaması. Sporcularımızın bir şekilde temsil edilmesi lazım. 2017 yılında yapılacak olan Dünya Engelli Olimpiyatllarına sporcular göndereceğiz. Başarıları ses getirir belki. Sürekli onlarla beraber olursak onların hayatına tutunmasına yardımcı oluruz. Kendilerinin fark edilmesini çok önemsiyorlar. Onlar bizim parçalarımız hepimiz engelli adayıyız. Onlara sırtımızı değil yüzümüzü dönelim. İlçedeki engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacağız inşallah" dedi.

"BU KARDEŞLERİMİZ SPORLA, EĞİTİMLE DESTEKLENİRSE ARAMIZDA FARK KALMAYACAK"

Ampute Futbol takımı ile birlikte sahaya inerek sporcuların heyecanını paylaşan Esenyurt Üniversitesi Rektörü Cuma Bayat ise, "Her şeyin başı eğitim. Engelsiz bir eğitim sistemimin olması, engellilerin dünyamızda engelsiz olması, engelsiz bir şehrin, dünyanın olması gerekiyor. Bugün engelsiz olimpiyatları Esenyurt’ta yapılıyor. Onların heyecanlarını bugün hep beraber gördük. Biz de onlarla mutlu olduk. Biz de Esenyurt Üniversitesi olarak özel engelsiz kulüpleri oluşturduk bu arkadaşlarımız, engelli arkadaşlarımızı ziyaret ediyorlar. Onlara özel programlar hazırlıyorlar. Bugünkü spor şöleninde de yanlarında oldular. Bizden daha iyi futbol oynadılar gördünüz. Onları kutluyorum. Dünyada engellilerin önü açıldıkça daha başarılı olacaklardır. Bu kardeşlerimiz sporla, eğitimle desteklenirse aramızda fark kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA