Mersin Çamlıbel Lions Kulübü'nden Anlamlı Yardım

İçel Çamlıbel Lions Kulübü, Silifke Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler Basketbol takımına 16 adet tekerlekli sandalye armağan etti.

Mürüvet Hanım konağında düzenlenen etkinlikle tekerlekli sandalyeleri teslim eden İçel Çamlıbel Lions Kulübü Başkanı Hilal İzgezer ve yönetim kurulu üyeleri, Silifke’de sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi.

İzgezer yaptığı açıklamada, “10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede engelliler haftası kutlanır. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları, engelliliğin önlenmesi, eğitimi ve ihtiyaçları üzerine çeşitli programlar yapılır. Görme, işitme, konuşma, ortopedik, zeka, ruhsal engelliler doğuştan olabileceği gibi sonradan olabilecek engeller de insanlığın ortak sorunudur. Engellilerin eğitimine yönelik pek çok özel eğitim okulunda eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. Engelliler yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadır. Bunun için yasalar düzenlenmiştir. Engellilerimiz Hareketlerini kolaylaştırmak için çeşitli araç ve gereçlere ihtiyaçları vardır. İçel Çamlıbel Lions Kulübü olarak engelli arkadaşlarımıza 16 tekerlekli sandalye hediye ettik. Bu sandalyelerle sokaklarda rahatça dolaşabilmesi için kaldırımların, yolların, merdivenlerin ve taşıtların ona göre düzenlenmesi gerekmektedir. Engelli arkadaşlarımızın spor yapmaya da ihtiyaçları vardır. Şuan faaliyette olmayan fakat yeniden toparlanmaya çalışan lisanslı engelli basketbol takımımıza 16 adet eşofman takımı hediye ettik. Kafeteryalarını güzelleştirmek için çalışmalar yaptık. Onlar sağlıklı insanlar gibi olamayabilirler. Ama bizler her an bir engelli olabiliriz. Hayata, yaşama dört elle sarılarak azimle hep birlikte yıkalım” diye konuştu.

Kaynak: İHA