FIVB World Tour Antalya Open

Plaj voleybolu turnuvasında erkeklerde Letonya'dan Aleksandrs SamoilovsJanis Smedins ikilisi şampiyon oldu.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Plaj Voleybolu dünya turunun bir ayağı olan FIVB World Tour Antalya Open, erkekler kategorisinde bugün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Konyaaltı Beach Park'ta düzenlenen turnuvanın son gününde erkeklerde yarı final karşılaşmaları yapıldı.

Yarı finalde Letonya'dan Aleksandrs Samoilovs-Janis Smedins ikilisi, Polonya'dan Grzegorz Fijalek-Mariusz Prudel ikilisini 18-21, 25-23 ve 15-13'lük setlerle 2-1 geçerek adını finale yazdırdı.

Yunanistan'dan Kotsilianos Georgias-Zoupani Nikos ikilisini 16-21 ve 17-21'lik setlerle 2-0 yenerek finale kalan Almanya'dan Markus Böckermann-Lars Flüggen ikilisi ise sakatlık nedeniyle finale çıkamadı.

Statü gereği Letonya'dan Aleksandrs Samoilovs-Janis Smedins ikilisinin şampiyon olduğu turnuvada Alman ekibi ikinci, Polonya ekibi ise üçüncülüğü elde etti.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından şampiyon sporcuların madalyalarını TVF Başkanı ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkan Vekili Özkan Mutlugil ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu verdi.

Sporcuların 11 bin dolarlık çekini ise Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve FIVB Teknik Danışmanı Levan Akhvlediani takdim etti.

Kadınlar finalinde dün oynanan final karşılaşmasında, Finlandiya'dan katılan rakipleri Riikka Lehtonen ve Taru Lahti'yi 2-0 yenen Almanya'dan Laura Ludwig ve Kira Walkenhorst ikilisi şampiyon olmuştu.

Kaynak: AA