'Tecrübe Konuşuyor' Projesi

SoloTürk kurucu pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında Eskişehir'de gençlerle bir araya geldi Ahbab: 'Pilotluk çok önemli kararlar verilen bir meslektir'.

SoloTürk kurucu pilotu Binbaşı Sedat Yalın Ahbab, pilotluğun çok önemli kararlar verilen bir meslek olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya gelen Ahbab, yaptığı konuşmada, pilot olmaktan gurur duyduğunu bildirdi.

Askeri, sivil ve sportif pilotlukta, tonlarca ağırlığında bir demir yığınını 3 boyutlu bir boşlukta pilotun kumanda ettiğini, bunun da çok ayrı bir keyfi olduğunu anlatan Ahbab, insanın kendisini böyle bir ortamda çok mutlu hissettiğini dile getirdi.

Ahbab, arkadaşlarıyla birlikte SoloTürk'ü kurduktan sonra dünyanın en büyük hava gösterisi kabul edilen 'Best Overall Flying Display' yarışmasında ' En İyi Gösteri Uçuşu' ödülünü kazandıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

'Yaklaşık 29 ülkeden 50'nin üzerinde yarışmacı katılmıştı. Burası bizim ilk katıldığımız uluslararası gösteriydi. Burada 'En İyi Gösteri Uçuş' ödülünü aldık. Futboldan örnek vermek gerekirse, siz bir takım kuruyorsunuz, bu takımı kurduktan sonra 'Biz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz, bizi alır mısınız?' diye soruyorsunuz. Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsunuz sonra bu kupayı alıp eve geliyorsunuz. Bunu yapmak gibi bir şey bu yarışmada ödül almak. Çok mutlu olarak dönmüştüm hala Etimesgut'ta Hava Müzesinde sergileniyor. Gümüşten bir kılıç, özelliği de şu 5 ödül veriliyor gösteride, diğer 4 tanesi resim çektirdikten sonra geri alınıyor. Bir tek 'En iyi Uçuş Gösterisi' ödülü sizde kalıyor. Dolayısıyla onların hayal kırıklıklarını görmeniz lazımdı.'

Pilotluk mesleğini 'müdürlük' olarak nitelendiren Ahbab, burada en önemli şeyin soğukkanlılık olduğunu vurguladı.

Ahbab, normal bir işletme müdürünün verdiği bir kararda en fazla o işletmenin kapanabileceğini, kimsenin ölmeyeceğini anlatarak, 'Pilotluğu seçtiğiniz zaman eğer soğukkanlılığınızı muhafaza edemezseniz, bilgi birikiminizi yansıtamazsınız, yeteneklerinizi kullanamazsınız herkes ölür veya sıkıntılı durumlarla karşılaşırsınız. O nedenle pilotluk çok önemli kararlar verdiğiniz bir meslektir' diye konuştu.

Kendisinin SoloTürk kurucularından olarak Türk Hava Kuvvetlerinden binbaşı rütbesiyle ayrıldığını aktaran Ahbab, o dönemde çok güzel anlar geçirdiğini dile getirdi.

Moderatörlüğünü spiker Ersin Düzen'in yaptığı konferansın ardından Ahbab'a öğrenciler tarafından çiçek verildi.

Kaynak: AA