Fethiye Festivali Rio Karnavalını Aratmadı

9. Uluslararası Fethiye Festivali kortejinde renkli görüntüler oluştu. Rio karnavalını aratmayan görüntülerin yaşandığı Fethiye Festivali kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve bir hafta devam edecek olan festivalin kortej yürüyüşü karnaval gibi geçti. Fethiye caddelerinde ki renkli görüntüler yöredeki turistler ve vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Otelciler Birliği ve Fethiye Turizm Tanıtım eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV)tarafından dünyada barışın, kardeşliğin ve anlayışın gelişmesine,ülkemiz gençliğinin aydın,ilerici,dünya standartlarında yetişmesine katkıda bulunmak ve tanınmış yazarların,sanatçıların,tiyatrocuların katkısıyla halkın da katılımını sağlayarak Fethiye’yi bir sanat ve kültür kentine dönüştürmek amacı ile 2008 yılından bu yana düzenlenen Fethiye Uluslar arası Kültür ve Sanat Günleri kortej yürüyüşüne yoğun ilgi oldu.

Salı Pazarı Meydanında birbirinden değişik kıyafetler ile toplanarak renkli görüntüler oluşturan yaklaşık Bin kişilik yürüyüş ekibi Gaffar Okkan Caddesi,Atatürk Caddesi, Çarşı Caddesi ve Hükümet Caddesi üzerinden Fethiye Beşkaza Meydanında son buldu.

Festival yürüyüşüne Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay,Festival Komitesi Başkanı Mustafa Şıkman katılırken Fethiye Orman spor Kulübü Motosiklet kulübü sporcularının yaptıkları birbirinden değişik akrobasi hareketleri vatandaşlardan büyük alkış aldı. Birbirinden değişik masal ve çizgi film kıyafetleri içindeki öğrenci ve gruplar korteje renk kattı.Ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır kendi yaptığı dev Likya Lahiti ile bir kamyon üzerinden yaptığı ateş animasyonu ile büyük ilgi çekti.

RİO KARNAVALI GÖRÜNTÜLERİ

Fethiye’deki turistik tesislerde görev yapan animasyon ekipleri Rio karnavalını aratmayan görüntüler ortaya koydu.Kamyonlar üzerinde müzik eşliğinde samba yaparak tüm caddeleri turlayan Brezilya’lı ekipler yürekleri hoplattı.Sambacı kızlar dansları ve kıyafetleri ile festivale renk kattı. Yol kenarlarında toplanmış vatandaşlar cep telefonları ile bu anı bol bol görüntülediler.

ARAP OYUNU EKİBİ VE DİĞER GRUPLAR ALKIŞLANDI

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılarda ilginç kostümlerle korteje katılırken Fethiye’deki okulların öğrenci grupları ve tiyatro grubu ile Belediye Bandosu ve Söğütlü köyü arap dede ekibi de kortej boyunca ilginç kıyafetleri ile dikkat çekti.Davul zurna eşliğinde oyunlar oynayarak ilginç görüntüler oluşturan bu ekip bol bol alkış aldı.Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla AKUT ekibi, Lions ve Rötary grupları, Altı Nokta Körler Derneği de kortejde geçit yapanlar arasında yer aldılar. Fethiye Ziraat Odası kortej geçişi boyunca Gülsuyu sıkarak Fethiye caddelerini adeta gül suyuna boğdu. Yine bir kamyonun üzerinde kilim dokuyup, tengerek çeviren Dont Mahallesi kadınları, Fethiyespor ve Belediyespor ekipleri, Beşiktaş ve Galatasaray taraftar dernekleri, eski model otomobiller festival kortejine renk kattı.

Kaynak: İHA