Berlin'de Fenerbahçe'nin zafer gecesi!

Yakın geçmişteki birçok filmin doğal sahnesi olan Berlin'de ikinci dünya savaşı filmlerindeki sinir harbini andıran bir maç sonunda Fenerbahçe, tarihinde ilk defa Euroleague'de finale yükseldi!

Berlin'de Fenerbahçe'nin zafer gecesi!
Fenerbahçe maça Pistol Nehri'ndeki dünyaca ünlü rüzgarlar gibi hızlı ve kırıcı bir başlangıç yaptı. Udoh, Antic, Dixon ve Datome'nin aynı oranda katkısı 13-0'lık seriyi beraberinde getirdi.

Kim Tillie ile uykudan uyanan Laboral bu bölümde 6 sayı attı ve ilk periyotta son 2 dakikada skor 18-13'e geldi, fark beşe indi. İlk bölümün son anlarında oyuna Vesely dahil oldu ve maçtaki birinci smacına ulaşması çok sürmedi. Fenerbahçe ilk periyodu 23-15 önde kapadı.

İkinci çeyrek Bourousis katkısıyla Laboral için olumlu başladı. Fenerbahçe son 2 dakikaya kadar farkı tekrar 7 sayıya çekmeyi başardı. Buradan sonrası ise hiç planlandığı gibi olmadı, 41 sayıda kilitlenip kalan Fenerbahçe son bir dakikada sayı atamadı ilk yarıyı Laboral 41-40 önde kapadı.

Suskun Başlayan İkinci Yarıda son söz İspanyolların oldu

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe beklediğinin dışında gelişen senaryoya ayak uyduramadı. Laboral'e karşı bu bölümde bir ara 4 sayı geri düşen temsilcimiz Datome ile bir kez daha üstünlüğü aldı ama bu uzun sürmedi. Bourousis'in ekstra üçlüğü Laboral'e dördüncü çeyrek öncesi 57-55'lik üstünlük getirdi.

Son periyot insan sağlığına zararlı bir şekilde gelişti. Fenerbahçe yine üçlük çizgisi gerisinde sınıfta kalınca Laboral uzun süre maçı farklı önde götürdü. Komaya girmek üzere olan hastaya müdahaleyi Datome ve Sloukas'ın tecrübesi yaptı. Fenerbahçe 5 sayı geriden geldi, maçın Laboral adına adamı olan Darius Adams son saniye üçlüğünü kaçırdı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatmalarda sinir harbinden daha sağlıklı kalan Fenerbahçe galip çıktı! Rakibini adeta deviren Fenerbahçe 88-77'lik skorla finale yükseldi.

Ölüm kalım meselesine dönen maçtan not defterlerine düşen bilgiler

Sarı Lacivert Berlin!

-Tribünlerin çok büyük bölümünü Fenerbahçeli taraftarlar oluşturduğu için Laboral'in oyuncularının anons bölümü kulakları sağır eden ıslıkla geçildi.

-Sıra Fenerbahçe'ye geldiğinde ise Mercedes Benz Arena karnaval yerine döndü.

Aziz Yıldırım maçın çoğunu ayakta geçirdi

-Maçı saha içi koltuklardan takip eden Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, bir pozisyon sonrası hakeme çok sinirlendi ve tepkisini göstermekten çekinmedi. Başkan maçın kalan kısmında da büyük bölümü ayakta geçirdi. Adeta basketbolcularla birlikte maçı yaşadı

Obradovic Çileden çıktı

-Finale çıkacak takımı belirleyecek son hücumda Laboral sayı bulamadı, Sloukas topu aldı ve o anda hakemler süreyi işaret edip maçı durdurdu. Bu pozisyon koç Obradovic'i adeta sinir krizine soktu. Sırp koç kararı veren hakemin üstüne yürümedi, resmen koştu.

Fenerbahçe'nin üçlük laneti

İlk yarıda 4/8 üçlük isabeti bulan Fenerbahçe ikinci çeyrekte çemberi dövmekle meşguldü. İkinci yarı tamamlandığında istatistik kağıdında akıl almaz bir detay vardı; Fenerbahçe 15 üçlük denemesinden sadece üç tanesini değerlendirebilmişti.