Asfalt Yolda Olimpiyatlara Hazırlanıyorlar

Muşlu milli kayakçılar, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları hazırlıklarını, trafiğe açık asfalt yolda yapıyor Kayak takımı antrenörü Yıldırım: '2018 Kış Olimpiyatları'na üç sporcuyla hazırlanıyoruz ve çok iddialıyız. Tekerlekli kayak pistimiz olmadığı için antrenman konusunda sıkıntı yaşıyor, trafikle iç içe çalışıyoruz'

Muşlu milli kayakçılar, Güney Kore'de gerçekleştirilecek 2018 Kış Olimpiyatları hazırlıklarını, kentte trafiğe açık asfalt yolda yaptıkları antrenmanla sürdürüyor.

Havaalanı yolu güzergahındaki asfalt yolda 25 kilometre kayarak antrenman yapan kayakçılar, 2018'de katılacakları olimpiyatlarda başarılı olabilmek için ter döküyor.

Kayak takımı antrenörü Süleyman Yıldırım, kentte şu ana kadar 20 sporcuyu Kayak Milli Takımı'na kazandırdıklarını belirtti.

Kışın kayak merkezlerinde yürüttükleri çalışmaları sıcak havalarda da yapmak zorunda olduklarını bildiren Yıldırım, '2018 Kış Olimpiyatları'na üç sporcuyla hazırlanıyoruz ve çok iddialıyız. Tekerlekli kayak pistimiz olmadığı için antrenman konusunda sıkıntı yaşıyor, trafikle iç içe çalışıyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor.' diye konuştu.

Kentte Balkan ve Türkiye şampiyonluğu elde eden sporcular bulunmasına rağmen sponsor konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Yıldırım, 'Kayak takımında 60 sporcumuz var. Yazın asfalt üzerinde antrenman yapıyoruz. Trafiğin yoğun olmadığı havaalanında antrenman yapabiliyoruz. Burası da olmaza çalışma yapabileceğimiz alan olmayacak. Sporculara rahat çalışabilecekleri alanların oluşturulmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Milli sporculardan Furkan Taş ise olimpiyatlarda başarılı olmak için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için çaba gösteriyoruz, ancak çalışma yaptığımız alanlar elverişli değil. Çalışma sırasında karşımıza ya araçlar çıkıyor ya da koyun sürüleri. Bu nedenle istediğimiz seviyeyi yakalayamıyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz.'

Kaynak: AA