Arsenal, Yeni Yıldızlarını Türkiye'den Seçecek

İngiltere’nin köklü kulüplerinden Arsenal, Türkiye’de futbol okulu açıyor.

Dünya futbolunun altyapı devi Arsenal Kulübü, artık Türkiye’de de olma kararı aldı. Kuveyt’ten Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar 22 farklı ülkede futbol okulu olan Arsenal, 23. okulunu da İstanbul’da açıyor. Arsenal, futbol okullarının sayısını 24 ile sınırlandıracak ve bu organizasyonun içinde Türkiye de yer alacak.

Türk şirketi Futbol Union ile işbirliği yapan İngiliz kulübü, İstanbul’un her iki yakasında da modern sahalarda gençlere eğitim verecek. Avrupa Kıtası’nda Sütlüce’de yer alan Beyoğlu Stadyumu, Asya Kıtası’nda da Ümraniye’de bulunan Futbol Park Tesisleri’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Arsenal özel yetkilisini Türkiye’ye göndererek çalışmaları onayladı ve tescilledi.

Arsenal Soccer School Türkiye’de toplamda 1000 öğrenciye eğitim verilecek. Arsenal altyapısının profesyonel eğitmenleri Türkiye’ye de gelerek tüm çalışmaları takip edecek. Arsenal’in altyapı sistemi bire bir uygulanacak. Belli dönemlerde İngiltere’de yapılacak kamplarda Türk öğrenciler de yer alarak organize edilen turnuvalarda yeteneklerini sergileyebilecek. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Arsenal Soccer Schools’un birinci sorumlusu. Her şey Fransız teknik adamın yönetiminde ve takibinde olacak. Türk asıllı yıldız futbolcu Mesut Özil ilerleyen günlerde okulu ziyaret ederek ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

Kaynak: İHA