1461 Trabzon Kulübü Basın Sözcüsü Tonyalı Açıklaması

'Düşeceksek de adam gibi düşelim, ayak oyunlarıyla değil'.

PTT 1. Lig'den düşmeme mücadelesi veren 1461 Trabzon'un kulüp basın sözcüsü Adnan Tonyalı, 'Düşeceksek de adam gibi düşelim, ayak oyunlarıyla değil.' ifadesini kullandı.

Tonyalı, yaptığı yazılı açıklamada, ligden düşmeme mücadelesi verdikleri rakipleri Şanlıurfaspor'un karşılaşacağı Adana Demirspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural'ın, 'Sekiz futbolcumu Urfa deplasmanına götürmeyeceğim.' şeklinde açıklamasına tepki göstererek, şunları kaydetti:

'PTT 1. Lig'de son haftaya giriliyor. Özellikle alt sıralardaki takımların küme düşüp düşmeyeceği belirlenecek. Yani kader maçları oynanacak. Siz böyle bir ortamda 8 futbolcunuzu Urfa'ya götürmüyorsunuz. Bunu da alenen deklare ediyorsunuz. Sayın Adana Demirspor yönetimine sormak istiyorum. Sekiz futbolcunun maça götürülmemesinin karşılığı sportif hukukta nedir? Şike midir, teşvik midir?'

Adnan Tonyalı, hem Adana hem de Urfa'daki savcıları göreve davet ederek, 'Kulüplerin hukukunu korumak ve kollamakla görevli Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuyla ilgili bir an önce soruşturma başlatmalıdır ve olaya müdahil olmalıdır. Biz bu ülkede her zaman temiz futbolun savunucusu olduk. Düşeceksek de adam gibi düşelim, ayak oyunlarıyla değil.' şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA