Osmancık Tde Derneği'nden Düşünce Seminerleri

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nin haftalık düzenlediği Düşünce Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Dr. Şakir Erkan oldu. Erkan, Stres Yönetimi hakkında bilgi verdi.

Seminerin açış konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili,”Modern dünya insanı mutsuzlaştırıyor. Bu mutsuzluk içinde insanlar çevrelerini de mutsuzluk içine sokuyorlar. Kime sorsanız stres içerisinde bulunduğundan bahsediyor. Bu nedenle Dr. Şakir Erkan hocamız stres karşısında nasıl davranmalıyız, stresi yenmek için nasıl bir dil oluşturmalıyız? Bizlere anlatacak. Hocamıza anlatacaklarından dolayı ağzına sağlık, siz değerli katılımcılara da buraya geldiğiniz için ayağınıza sağlık diyorum” dedi.

Dr. Şakir Erkan, “Freud’dan bahsederek dünya üzerinde iki tür insan var. Mutsuz insanlar, anormal mutsuz insanlar. Bizim işimiz anormal mutsuz insanları normal mutsuz insanlar durumuna getirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuşmasına başladı.

Devamlı olarak iyiye, güzele odaklanmalıyız diyen Dr. Şakir Erkan, “Bizi beynimiz yönetmiyor. Beyin sadece köprü görevi görüyor. Siz köprüden neyi geçirmek istiyorsanız o geçer. Bu yüzden olumsuzluk gönderirseniz olumsuzluk, olumlu ifadeler gönderirseniz mutluluk sağlar. İnsan bir şey planlayınca içindeki kader kıs kıs güler. Gerçekten istiyor mu diye. Eğer gerçekten istiyorsanız kalbinizle buna inanmak zorundasınız. Kalbinizle inanmadığınız, odaklanmadığınız hiçbir şey gerçekleşmez” şeklinde konuştu.

Erkan, "İnsan içindekini görüyor ve onu yansıtıyor. Yaptıklarımız içimizdeki dünyanın dışa yansımasıdır. Kendi içinde mutluluğu yakalayamamış insanlar çevresine mutluluk veremez. Şükür, insanın mutluluğunu sağlar. Bugünkü problemlerimizin kaynağında şükürsüzlük var. O nedenle mutsuz insanlar sayısı çoğalıyor.” İfadelerini kullandı.

Stresin nasıl yönetilmesi gerektiği üzerinde bilgiler veren Dr. Şakir Erkan konuşmasını hikayelerle, fıkralarla süsleyerek gelenlere zevkli dakikalar yaşattı.

Kaynak: İHA