Hatayspor'da Olağanüstü Genel Kurul Kararı

Kulüp Başkanı Toksöz: 'Biz onurlu bir bayrağı bizden sonra gelecek yönetime vermeye hazırız'.

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Hatayspor'da olağanüstü genel kurul kararı alındığı bildirildi.

Kulübü başkanı Aydın Toksöz, kulüp tesislerinde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, 10 Şubat'ta göreve geldiklerini ve bu süreden sonra ligde oynanan 13 maçta 17 puan toplayarak takımın ligde kalmasını sağladıklarını söyledi.

Aldıkları görevin çok zor olduğunu bilerek göreve geldiklerinin ve tek amaçlarının Hatayspor'un ligde kalmasını sağlamak olduğunu ifade eden Toksöz, şöyle devam etti:

'Ligde kaldığımızdan dolayı mutluyuz. Hatayspor 50 yıllık bir takım. Bu kadar geçmişi olan bir takımın 2. ligden yukarı çıkamaması da üzüntü vericidir. Hatayspor yıllardır Hataylı iş adamları tarafından yönetildi ve bir şekilde bugüne kadar getirildi. Son 10 yıldır bu takımda net gelir elde edilecek bir sistem oluşturulamamıştır. Kulübün personeline, futbolcularına, yöneticilerine, antrenörlerine ve diğer giderlerine yaklaşık 13 milyon lira borcu bulunmaktadır. Hatayspor'un başarıya ulaşabilmesi için borçlarından kurtulması lazım. Başarı, iç huzurun oluşması ve ekonomik dengeleri düzeltmesiyle olur. Yönetim olarak 3 yıllığına seçilmiş durumdayız ancak bu noktada Hatayspor'a destek olunması adına daha güçlü bir yönetim oluşturmak için kapıları açmazsak kendimizi suçlu hissederiz. Biz Hatayspor'un iyi bir noktaya gelmesini istiyoruz. Kapılarımızı tüm Hatay'a açarak genel kurul kararı aldığımızı bildiriyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Yapılması gereken bir bayrağı devretmek. Bence bu büyük onurdur. Biz onurlu bir bayrağı bizden sonra gelecek bir yönetime vermeye hazırız.'

Toksöz, olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs'ta, çoğunluğun sağlanamaması halinde de 3 Haziran'da gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA