1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu Açıklaması

1967 Trabzonsporlular Derneği Genel Başkanı Alaattin Hatayoğlu, yeni gelen teknik direktörün Trabzonspor’u tanıyan ve bilen bir teknik adamın olması gerektiğini söyledi.

1967 Trabzonsporlular Derneği Genel Başkanı Alaattin Hatayoğlu, İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

"HACIOSMANOĞLU KULÜBÜ İHANET EDERCESİNDE BORÇLANDIRMIŞTIR"

Mevcut Başkan Muharrem Usta ve yönetimi 4 aydır görevde olduğunu belirterek, “Göreve geldikleri anda ciddi anlamda hem ekonomik hem de futbolcu kadrosu olarak enkaz aldıkları bir gerçek. Başkan Usta ve yönetiminin nasıl bir tablo ile karşılaşacaklarını aşağı yukarı biliyorlardı. Trabzonspor’un Hacıosmanoğlu’ndan kalma bilinçsizce ve bence Trabzonspor’a ihanet edercesine bir borçlanması var. Gerçek borcun 400 milyon olduğu söyleniyordu ama gerçek borcun 600 - 800 milyon civarında olduğu dillenmeye başlandı. Usta ve yönetiminin özel müfettişler vasıtasıyla Trabzonspor’un defterlerini inceliyorlar. Gelir - gider bütçesini ve gizli borçları inceliyorlar. Bu tabloyu yapan İbrahim Hacıosmanoğlu’dur. Yaptığı 2,5 senelik icraatlarda Trabzonspor’a bir anlamda maddi anlamda aşırı borçlanma yaparak ihanet ettiği görülüyor. Bilerek veya bilmeyerek, Trabzonspor’a ihanet edildiği bir gerçektir. Trabzonspor’a UEFA’dan bir yaptırım geleceğinin duyumunu aldık. Umarım çok fazla abartılı cezalarla karşılaşmayız. Avrupa, Şampiyonlar ligine katılmama yada transfer yasağı gelmesi söz konusu. Eğer bu cezalar gelirse tek sorumlusu Hacıosmanoğlu’dur. Bunun da hesabını onların vermesi gerekiyor” dedi.

"TABZONSPOR’U BİLEN BİR TEKNİK ADAM GELMESİ LAZIM"

Teknik direktör konusunda ise görüşlerini açıklayan Hatayoğlu, "Bu yönetimin hatalarından birisi Sadi Tekelioğlu’nu göndermesi. Tekelioğlu görevdeyken Hami Mandıralı’yı getirmeleri bir hataydı. Sadi Tekelioğlu deneyimli bir hocaydı. Uzun bir süre Trabzonspor’un iddialı olabilecek bir durumu yok. Sadi Hoca ile devam etmeleri gerekiyordu. En azından alt yapıdan gelen futbolcularla bir iskelet kadro oluşturulabilirdi. Önümüzdeki sezon için bir çok teknik adamın ismi geçiyor. Yeni bir teknik adamın gelmesine kesinlikle karşıyım. Bu hocaları getirdiğiniz zaman eline 50 -100 milyon euro bütçe vermeniz gerekiyor ki; istedikleri bir kadroyu yapsınlar. Bence Trabzopnspor yönetimi ayakları yere basarak elinde milyon euro alan futbolcuları boşaltarak altyapıdan gelecek bir iskelet kadro oluşturması lazım. Bence tribünlere oynayarak herhangi bir teknik direktörü getirmeleri gereksiz. Hami hoca gidecekse onun yerine Trabzonspor’u tanıyan Şota veya Tolunay hoca gelmesi lazım. Bu hocalarla da kısa sürede bir hedef doğrultusunda değil. Uzun vadede Trabzonspor’un geleceğini ve gelecek kadrosunu oluşturmak şartıyla anlaşması lazım. Bence bu aşamadan sonra gelen hiçbir teknik direktörün elinde sihirli değnek yok. Trabzonspor’un milletin beklediği şampiyonluğa oynatacak bir pozisyonu olmaz. Hami hoca ile devam etsinler. Eğer devam etmezlerse Trabzonspor’u tanıyan bilen bir teknik direktör ile anlaşsınlar” diye konuştu.

"ALTYAPIDAN BİR KEMİK KADRO OLUŞTURULMASI LAZIM"

UEFA’dan bir ceza geldiğinde yönetiminde cezaların niteliğinde bence bir strateji izlemesi gerektiğini belirten Hatayoğlu, “Bu yükün altından nasıl kalkabileceklerini bilmeleri gerekiyor. Olası bir transfer yasağı geldiğinde transfer yapamayacak. Mevcut kadro ile devam etmek zorunda ve etmesi de bence daha doğrusu. Ekonomik olarak daha fazla zarara girmemiş olur. Şu anda tribünde oturup yıllık birkaç milyon alan ve oynamayan futbolcular var. Rizespor maçında gördük ki alt yapıda gelen sahada koşarak mücadele ederek Trabzonspor ruhunu yaşayarak seyredilebilir bir Trabzonspor oluşabileceğini bize gösterdiler. Bence bu genişleterek devam edilmesi gerekiyor. Kesinlikle çok büyük paralara içeriden ve dışarıdan transfer yapılmamalı. Hacıosmanoğlu ve yönetimi 2,5 senede 66 futbolcu transfer etmiştir. 20 civarında futbolcu parasını aldı ama topa bile vurmadı. burada futbolcuları da suçlamıyorum, planlama yapılmadan yapılan transferlerden dolayı yönetimi ve teknik ekibi suçlu buluyorum. Bir çoğu gitti bir çoğuda tribünlerde oturuyor. Bu trabzonspor’a ihanettir” dedi.

Kaynak: İHA