Milli Boksörlerin Olimpiyatta Hedefi Altın Madalya

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden milli boksörler Adem Kılıçcı ve Onur Şipal, Türkiye'ye bu alanda ilk altın madalyaları kazandırmayı hedefliyor Adem Kılıçcı: 'Hedefimiz olimpiyatta madalya almak değil, şampiyon olmak' Onur Şipal: 'Her sporcunun hayali olimpiyata gitmektir, bizim hayalimiz olimpiyatta altın madalya almak'.

İLYAS GÜN - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden milli boksörler Adem Kılıçcı ve Onur Şipal, olimpiyatlarda bu alanda 2 gümüş ve 3 bronz madalyası bulunan Türkiye'ye ilk altın madalyalarını kazandırmak istiyor.

Uluslararası Boks Birliğinin (AIBA) İstanbul ve Bakü'de düzenlediği turnuvalarda şampiyonluğa ulaşan Adem Kılıçcı ve Onur Şipal, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanmıştı.

Olimpiyatlarda boksta 2 gümüş ve 3 bronz madalyası bulunan Türkiye'ye bu alanda ilk altın madalyalarını kazandırmak isteyen Kılıçcı ve Şipal, hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Onur Şipal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sporcunun hayalinin olimpiyata gitmek olduğunu belirterek, 'Şükürler olsun, olimpiyatlara gitmeyi aylar öncesinden garantiledik. Hedefimiz olimpiyatta madalya almak değil, şampiyon olmak. Bunun için sıkı bir hazırlık içindeyiz. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmaz.' ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlara gitmeye hak kazandığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Adem Kılıçcı ise 'Onur ve ben, bu vizeyi almak için çok çalıştık ve başardık. Şimdi tamamen olimpiyatlara odaklandık. İnşallah Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nden de başka arkadaşlarımız vize alacak. Biz hem onlara moral veriyoruz hem de onlarla kamp yaparak olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyoruz.' dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunduğunu anımsatan Kılıçcı, 'Koleksiyonumda bir tek olimpiyat madalyası yok. İnşallah Rio'da bunu tamamlayacağım. Rio'ya ilk altın madalyayı almak için gideceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA