Kanoda Hedef Rio Olimpiyatları'na 3 Bilet

Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Sani: 'Bu seneki Avrupa seçmelerinde, kota şansımızı kullanmak istiyoruz' 'Üç ekibimizden iki tanesinin kota alabilme ihtimali yüzde 50'lerde'.

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, Avrupa Kıtası Olimpiyat Seçmeleri'nde yeni kota almak istediklerini belirterek, 'Üç ekibimizden iki tanesinin kota alabilme ihtimali yüzde 50'lerde.' dedi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Olimpiyat Oyunları'na Letonya asıllı Lasma Liepa'yı göndermeyi garantileyen Türkiye Kano Milli Takımı, mayıs ayında Almanya'da yapılacak Avrupa Kıtası Olimpiyat Seçmeleri'ne 21 sporcuyla Antalya'da hazırlanıyor.

Başantrenör Dragan Plesvic yönetiminde antrenmanlarını sürdüren milli takım, seçmelerde başarılı olup olimpiyatlarda yarışacak sporcu sayısını artırmayı hedefliyor.

Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın geçen yıl ekim ayından bu yana kamplarını sürdürdüğünü söyledi.

İlk etapta Muğla Köyceğiz'de başlayan kampın Antalya Belek'e taşındığını ifade eden Sani, yaklaşık 4 aydır çalışmaları burada yaptıklarını anlattı.

Sani, bu yılın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

'18-19 Mayıs'ta Almanya'da yapılacak Avrupa Kıtası Olimpiyat Seçmeleri'ne hazırlanıyoruz. Bu yarışmalarda en az iki ya da üç ekibimizin daha kota almasını planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan dünya şampiyonasında bir sporcumuz, K1 200 metre dalında, olimpiyat kotasını aldı. İki ayrı ekibimiz ise kotayı kaçırmıştı. Bu seneki Avrupa seçmelerinde, kota şansımızı kullanmak istiyoruz. Buna aday olan iki kuvvetli ekibimiz var. Erkeklerde C2 1000 metre, K1 1000 metre ve K2 200 metrede sporcularımız kota için Almanya'da yarışacak. Bu üç ekibimizden iki tanesinin kota alabilme ihtimali yüzde 50'lerde.'

- 'Devşirme sporcular motivasyonu artırdı'

Fatih Sani, kanonun, Türkiye'de 13-14 senelik geçmişe sahip yeni bir spor dalı olduğunu, bu sebeple sporcu olarak iyi rol modellere ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Türkiye'de genç sporcuların örnek alacağı rol model kanocuların bulunmadığını ifade eden Sani, bu eksikliği yabancı takımlarla ortak yapılan kamplarda gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Sani, devşirme sporcuların kampta bulunmasının önemine de değinerek, 'Devşirme sporcular motivasyonu artırdı. Onların takımla antrenman yapmaları, hatta rekabet ortamının oluşturulması sporcularımıza ciddi bir motivasyon getirdi.' şeklinde görüş bildirdi.

Kampta Genç Milli Takımı'nın da yer aldığını dile getiren Sani, genç sporcular için bunun iyi bir motivasyon aracı olduğunu aktardı.

Genç sporcuların, ilerleyen yıllarda dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edeceğinin ifade eden Sani, 'Geleceğimiz olacak bu gençler, 2020 Olimpiyatları'na daha iyi bir şekilde, daha iyi bir perspektifle hazırlanıyorlar.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA