Vakıfbank Üçüncü Avrupa Şampiyonluğu İçin Sahaya Çıkıyor

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a kalmayı başaran VakıfBank, gözünü 3. kez Şampiyonlar Ligi Kupası’na dikti. 9-10 Nisan tarihlerinde İtalya’nın Montichiari kentinde düzenlenecek organizasyonda sarı-siyahlılar, yarı finalde Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak. Final Four’un diğer eşleşmesinde ise ev sahibi Pomi Casalmaggiore, Rus ekibi Dinamo Kazan’la final mücadelesi verecek.

CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a son 6 sezonda 5. kez katılacak olan VakıfBank, 2011 ve 2013’ten sonra bir kez daha mutlu sona ulaşmak istiyor. İtalya’da düzenlenecek olan Final Four’a namağlup yükselen sarı-siyahlılar, yarı finalde CEV’in statüsü gereği Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak. Bu karşılaşmanın galibi finalde, Pomi Casalmaggiore - Dinamo Kazan eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk için mücadele edecek.

VakıfBank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti, rakiplerine göre genç ama yetenekli bir takım olduklarının altını çizerek, “Kadromuzdaki oyuncular takım olmayı çok iyi başardılar. Her zaman söylediğim gibi, biz her zaman finalleri hedefliyor ve bunun için çok çalışıyoruz. Bu sezon da bunu başardık. Yarı finalde karşılaşacağımız Fenerbahçe Grundig ile eşit güçteyiz. Zorlu bir karşılaşma olacak ama ben takımıma çok güveniyorum ve şampiyonluk şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

VakıfBank’ın tecrübeli kaptanı Gözde Kırdar ise, “Final Four’a en zorlu yoldan gelen takım VakıfBank’tı. Ama rakiplerimizin de çok güçlü takımlar olduğu ortada. Şu an sadece erken final olan Fenerbahçe Grundig maçına odaklandık. Motivasyonumuz çok yüksek ve çok da iyi hazırlandık. Umarım güzel bir Final Four yaşarız” dedi.

VakıfBank’ın 8. kez Final Four’da mücadele edecek olan pasörü Naz Aydemir Akyol da, “Bu sezon kazanmaya aç bir takımız. Gerçekten çok çalıştık ve mücadeleye hazırız. Kupayı üçüncü defa müzemize getirmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA