Türkiye'nin Raftingde Hedefi Büyük

Slovenya'da mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Rafting Şampiyonası'na katılacak Türkiye, şampiyonluğu hedefliyor Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Rafting Asbaşkanı Yardımcı:'Son Avrupa şampiyonuyuz ve Slovenya'da da mutlu sona ulaşmak istiyoruz'.

GÜLTEKİN YETGİN - Türkiye, Slovenya'da mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Rafting Şampiyonası'nda şampiyonluğu hedefliyor.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Slovenya'daki Avrupa Şampiyonası'na 5 takımla katılacaklarını söyledi.

Şampiyona için çok iddialı olduklarını belirten Yardımcı, 'Son Avrupa şampiyonuyuz ve Slovenya'da da mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Sporcularımızın bunu başarabileceğine inanıyoruz.' dedi.

Slovenya'da 40 madalya hedeflediklerini dile getiren Yardımcı, 'Özellikle 19 yaş altında takım halinde kupa hedefliyoruz. Bu sene çok iyi bir açık yaş takımımız da var. Bir yıldır çalışıyoruz, ilk 3'ü hedefliyoruz. Hedefimiz 40 altın madalya kazanmak.' şeklinde konuştu.

Kadın takımlarını da yakından takip ettiklerini anlatan Yardımcı, 'Onları da artık dünya arenasına çıkarmayı düşünüyoruz. Yeni gelecek dereceleri bekliyoruz, Slovenya'ya belki bir takım götürürüz.' ifadelerini kullandı.

Fikret Yardımcı, Avrupa Şampiyonası'nın ardından Dünya Şampiyonası'nda da derece yapmaları gerektiğini vurguladı.

'Artık şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında Türkiye yoksa bir eksiklik yaşanıyordur.' diyen Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İstiklal Marşımızla, bayraklarımızla, kültürümüzle ve bütün her şeyimizle dünyada Türkiye'nin olmaması bir eksikliktir. Endonezya'da en son katıldığımız Dünya Şampiyonası'nda şehir kortejini görseniz, 35 milyonluk dev bir başkentte inanın her köşede Türk bayrağı sallanıyordu, okullarda her çocuğun elinde Türk bayrağı vardı, artık Türkiye'siz bu organizasyonun yapılamayacağını biz gördük, dünya da gördü.'

Fikret Yardımcı, Endonezya'daki Dünya Şampiyonası'nın ardından Rize'deki Fırtına Vadisi'nde Avrupa Şampiyonası'nın gerçekleştiğini hatırlatarak, 'Şu anda 2017 Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması için başvurumuz var, 2019 Dünya Şampiyonası için müracaatımız var ve Çamoluk için de 'Avrupa 2' dediğimiz Avrupa Kupası yapılması için çalışmalarımız olacak.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 49 nehirde rafting yapılabilir olduğunu ifade eden Yardımcı, küçük ölçekli ilçelerde de raftingin organizasyonlarla dünyaya mal edebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA