'Hedefimiz 40 Puandı'

Leicester City Teknik Direktörü Ranieri: 'Sezon başında ligde kalmak için hedefimiz 40 puandı. Nisan ayında 69 puanla Premier Lig'in zirvesinde yer alabileceğimizi düşünmemiştim' 'Şampiyonluk için hayal kurmuyoruz. Sadece çok sıkı çalışıyoruz'

İngiltere Premier Lig lideri Leicester City'nin İtalyan teknik direktörü Claudio Ranieri, sezon başında şampiyonluğa oynamak gibi bir düşünceye sahip olmadıklarını söyledi.

Ranieri, profesyonel sporcuların paylaşımda bulunduğu medya platformu, 'The Players' Tribune'de yayımlanan, 'Hayal kurmuyoruz' başlıklı yazısında, oyuncularının ve takımının bu sezonki performansını değerlendirdi.

Kulüp başkanının sezon başında ligde kalmaları gerektiği konusunda kendisinden güvence istediğini belirten Ranieri, 'Sezon başında ligde kalmak için hedefimiz 40 puandı. Taraftarımıza Premier Lig'de bir sezon daha yaşatmak için almamız gereken puan buydu. Nisan ayında 69 puanla Premier Lig'in zirvesinde yer alabileceğimizi düşünmemiştim çünkü takım geçen yıl bu zamanlar ligin dibindeydi.' ifadelerini kullandı.

Başarılı giden sezonun ardından takımdaki oyuncuların adlarının duyulmaya başladığını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, 'Çok kısa ya da çok yavaş oldukları için büyük kulüplerde oynamaları beklenmeyen N'Golo Kante, Jamie Vardy, Wes Morgan, Danny Drinkwater ve Riyad Mahrez gibi oyunculara sahibiz. Takımdaki ilk antrenmanımda onlardaki kaliteyi ve ne kadar iyi olabileceklerini görmüştüm.' yorumunda bulundu.

- 'Hayal kurmuyoruz. Çok sıkı çalışıyoruz'

Takımda birçok kilit oyuncuya sahip olduklarının altını çizen Ranieri, şampiyonluk için sıkı çalıştıklarını belirtti.

Kalan 6 haftada yürekten mücadele etmeyi sürdüreceklerini aktaran 64 yaşındaki teknik adam, 'Birkaç yıl önce birçok futbolcum alt liglerde oynuyordu. Vardy bir fabrikada çalışıyordu. Kante, Fransa 3. Ligi'nde, Mahrez de Fransa 4. Ligi'nde forma giyiyordu. Şimdi ise şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Yolda gördüğüm taraftarlar, şampiyonluk hayali kurduklarını söylüyor. Onlara, 'Bizim için hayal kurmaya devam edin ama biz şampiyonluk için hayal kurmuyoruz. Sadece çok sıkı çalışıyoruz' diyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Sezon sonunda sonuç ne olursa olsun futbol dünyasına önemli bir hikaye kazandırdıklarını anlatan Ranieri, 'Başarımız, yeterince iyi olmadıkları söylenen genç futbolculara örnek oldu. Artık kendilerine, 'En üst seviyeye nasıl çıkabilirim, Vardy ve Kante başardıysa, ben de başarabilirim' diyebilirler. İhtiyacınız büyük bir isim, büyük bir kontrat değil. Sadece açık fikirli, açık yürekli ve enerjik olmaya, özgürce koşmaya ihtiyacınız var.' diyerek görüşlerini paylaştı.

- 'Vardy bir yarış atı gibi'

Leicester City camiasında ve King Power Stadı'nda harika bir atmosfer bulunduğunu aktaran Ranieri, golcü futbolcusu Jamie Vardy için övgü dolu ifadeler kullandı.

Vardy'yi sahada özgür bıraktığını vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, 'Takımda bu inanılmaz sezonun mimarı birçok futbolcu var. Bunlardan biri de Vardy. Vardy'ye, topu kaybettiğimizde takım arkadaşlarına yardım etmesi şartıyla, sahada dilediği yere gitme özgürlüğü tanıdım. Kendisinden tek istediğimin bu olduğunu ve rakibe baskı yapmaya başladığında tüm takım arkadaşlarının ona eşlik edeceğini söyledim. O sadece bir futbolcu değil, fantastik bir yarış atı gibi.' açıklamasında bulundu.

Kante'nin de takımın kilit oyuncuları arasında yer aldığını kaydeden Ranieri, 'Bir antrenmanda Kante'ye, 'Her topun arkasından koşma' dedim. On saniye sonra baktığımda yeniden koşmaya başlamıştı. Sonrasında ona, bir gün kendisini ortaladığı topa kafa vururken göreceğime emin olduğumu söyledim. Gerçekten inanılmaz bir futbolcu.' yorumunu yaptı.

Özel hayatında gözlerden uzak yaşamayı tercih ettiğini de aktaran deneyimli futbol adamı, '64 yaşındayım. Çok dışarı çıkmam. İzin günlerimde 40 senedir birlikte olduğum eşimle zaman geçirmeye çalışırım. Evimizin yakınlarındaki göle gider ya da film izleriz. Son zamanlarda dünyanın dört bir yanından birçok insan bizi desteklemeye başladı. Onları görmezden gelmek imkansız. ABD'de bile bazı yeni seyirciler edindiğimizi duyuyorum.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA