Şampiyonluğa Bir Adım Kaldı

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta 4. haftadan bu yana liderlik koltuğunda oturan Etimesgut Belediyespor, yarın Sultanbeyli Belediyespor'u yenmesi durumunda bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek Etimesgut Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal: 'İşin sonuna geldik. Sultanbeyli Belediyespor'u yenerek, Ankara'ya şampiyon dönmek istiyoruz'

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta lider durumda bulunan Etimesgut Belediyespor, yarın deplasmanda oynayacağı Sultanbeyli Belediyespor maçından galibiyetle dönmesi durumunda bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Ligin 4. haftasından bu yana grubunda lider durumda bulunan başkent ekibinin teknik direktörü Taner Öcal, geçen sene kümede kalan bir takımı şampiyon yapmak için sadece bir karşılaşma kaldığını belirtti.

Teknik direktör Öcal, bu hafta kazanmaları durumunda şampiyon olacaklarını vurgulayarak, 'İşin sonuna geldik. Sultanbeyli Belediyespor'u yenerek, Ankara'ya şampiyon dönmek istiyoruz. Bir sonraki hafta oynayacağımız Orhangazispor maçında da şampiyonluğu kutlamak istiyoruz.' dedi.

Küme düşmekte olan bir takımı aldıklarını ve şampiyon yaptıklarını ifade eden Öcal, şöyle devam etti:

'Destek verenlere teşekkürler. Bu kulübün önü açık. Geçen sene sıkıntılı süreçten geçtik. Bu takım geçen sezon sondan ikinci sıradaydı. Kümede kalınca oturup konuştuk. Hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Çok iyi çalıştık. Tam bir Süper Lig ekibi kurduk. Oyuncu izleme, performans, analizci arkadaşlarla anlaştık. Futbolcular da taktiksel anlamda söylediklerimiz yapınca, futbol anlamında üstüne koyduk.'

Taner Öcal, ligin ilk 7 maçında, 7 galibiyet elde ettiklerini, Türkiye Kupası'nda da Gençlerbirliği'ni eleyerek, gruplara kaldıklarını hatırlatarak, 'Benim burada amacım takımı yukarılara çıkarmak. Bunu yaptığımız için mutluyum. İnsanlar 'kolay oldu' diye düşünebilir ama bizim için zor oldu. 4. haftadaki Ayvalıkgücü Belediyespor maçından sonra liderlik koltuğuna oturduk ve bugüne kadar geldik. Ankara'nın bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Tek yaptığımız şey çalışmak. Sadece saha içine baktık. Futbolun doğrularını yaparak, takımı buraya getirdik.' diye konuştu.

Kulüp başkanı Hasan Kartal ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e de verdikleri destek nedeniyle şükran borçlu olduklarını belirten Öcal, 'Bu takımın gerçek hedefi Süper Lig. Bu hedefi kulüp başkanımız Hasan Kartal ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de paylaşıyor. Ankaralı taraftarlar bu takıma sahip çıksın, görecekler hedefimizi yakalayacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA