Yolspor İlk Galibiyetine Ulaştı

Kayseri Büyük Erkekler Basketbol liginde mücadele eden Kayseri Yolspor Basketbol Takımı A Grubunda oynadığı ikinci karşılaşmasında Sağlıkspor Basketbol Takımını 56-37 yenerek 2.karşılaşmasında ilk galibiyetini elde etti.

Atatürk Spor Salonunda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu Sağlıkspor 13-9 önde tamamlarken, ilk yarıyı Yolspor 23-22 3. Çeyreği de 45-31 önde tamamladı. 3. Çeyrekteki üstün performansını maç sonuna kadar sürdüren Yolspor karşılaşmadan 56-37 galip ayrıldı. Yolspor’da Halit Onbaşılı 16’sı ikinci yarıda olmak üzere 20 sayıyla oynarken, Harun Yapar’da karşılaşmayı 20 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmanın ardından Yolspor oyuncusu ve idarecisi Cem Şimşek “Eksiklerimize rağmen karşılaşmadan galip ayrıldık. Ligde her takım güçlü ve deneyimli oyunculara sahip her maç final havasında geçiyor. Hedefimiz gruptan çıkmak” diye konuştu.

Takım Kaptanı Erkan Aydın ise, "Sağlıkspor ligin tecrübeli oyuncularının olduğu güçlü bir ekip, karşılaşmanın başında gerçekten bizi çok zorladılar. Fakat 3.periyottaki oyunumuz ile karşılaşmadan galip ayrıldık. Bu karşılaşmada 2 oyuncumuzun sakatlığı bize rotasyon sıkıntısı yaşattı. Özellikle Mustafa Göçer’in sakatlığı dış oyuncularımızın çok fazla efor sarf etmesine neden oldu. Lig uzun bir maraton bu yüzden yaşanılan sakatlıkların bahanesi olamaz, elimizden geldiğince mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yolspor Basketbol Takımı Kayseri Büyük Erkekler A Grubu 3.maçında 4 Nisan Pazartesi günü Atatürk Spor Salonunda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Kaynak: İHA