Tüm Dünya Aynı Anda, Koşamayanlar İçin Koşacak

Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen 'Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı 8 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek.

Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen 'Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağının kayıtları 3 Mayıs Salı günü sona erecek.

Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan 'Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağına 8 Mayıs Pazar günü İzmir ev sahipliği yapacak. Koşuda yer almak isteyenler 3 Mayıs Salı gününe kadar 'www.wingsforlifeworldrun.com/tr' internet adresinden başvuru yapabiliyor.

Dünyada 6 kıtada, 34 farklı noktada, 100 binden fazla koşucunun katılması beklenen organizasyondan elde edilecek tüm gelir, omurilik felci araştırmalarına aktarılacak. Daha önceki koşulara Türkiye'de Alanya'nın ev sahipliği yaptığı etkinlik, pazar günü saat 14.00'te Gündoğdu Meydanı'ndan başlayacak ve İzmir-Çeşme otoyoluna doğru devam edecek.

'Wings for Life World Run'da koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014'te 78 kilometre, 2015'te 79 kilometre koşmuştu.

Kaynak: AA