Kelebekler Vadisi'nde Base Jumping Heyecanı

Etkinlik sorumlusu Koçak: 'Etkinliğe gelen yabancılara bölgeyi, Kelebekler Vadisi'ni ve Ölüdeniz'i tanıtmak istiyoruz. Şu ana kadar gelenler manzaradan büyülendi'

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde yapılacak base jumping (binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

'Kelebekler Vadisi Base Jump Testleri' adı altında yarın yapılacak etkinliğe, Almanya, ABD, İngiltere, İtalya ve Fransa'dan 15 sporcu katılacak.

Etkinlik sorumlusu Cengiz Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, atlayışlar için platformun kurulduğunu ve hazırlıkların bitirildiğini söyledi.

Kelebekler Vadisi'nde dünya kupası planladıklarını ancak yeterli sponsor bulunamadığı için tanıtım amaçlı bir etkinlik yaptıklarını belirten Koçak, şunları söyledi:

'Etkinliğe gelen yabancılara bölgeyi, Kelebekler Vadisi'ni ve Ölüdeniz'i tanıtmak istiyoruz. Şu ana kadar gelenler manzaradan büyülendi. Buradan edindiğimiz video ve fotoğraflarla tanıtımını sağlayıp ekim ayında planladığımız dünya kupasını yapmayı istiyoruz. Bunu yaptığımız zaman burası dünyanın her yerinde daha bilinir hale gelecek.'

Karanlık Kanyon'da yıllardır serbest atlayış etkinliği yapıldığını anlatan Koçak, 'Orası da çok orijinal bir yer, burası da öyle. Base jumping sayesinde dünya Karanlık Kanyonu şu anda biliyor. Yine base jumping ile , dünya Kelebekler Vadisi'ni de bilecek.' dedi.

Ölüdeniz'de yamaç paraşütü pilotluğu yapan etkinlik sorumlusu Erdal Akkuş, Kelebekler Vadisi doğasının kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel olduğunu vurguladı.

Atlayışların yöre için yeni bir aktivite olduğunu dile getiren Akkuş, 'Platform atlayışların ardından sökülecek. Sürekli burada bulundurmamız yasal olarak da uygun değil ve tehlikeli. Zaman zaman bu tür aktiviteler düzenlemeyi planlıyoruz. Bundan sonraki aktivitemiz dünya şampiyonası olacak. Bu şekilde bölgeye artı bir değer katmış olacağız.' sözlerine yer verdi.

İki gün sürecek etkinlikte sporcular, 330 metre yükseklikte kurulan platformdan Kelebekler Vadisi'ne atlayış gerçekleştirecek.

Vadinin kuzeybatı yamacındaki kayalıkların üzerine kurulan, uçurumdan 4 metre çıkıntısı bulunan ve Fethibey Atlayış Noktası adı verilen platform, sporcuların güvenliği için 2 ton ağırlık taşıyabilecek şekilde düzenlendi.

Kaynak: AA