Otizmli Sporcunun Yüzmedeki Başarısı

Hatay'da yaşayan 12 yaşındaki otizmli Ertuğrul Gök, 1. Bölge Yüzme Şampiyonası'nda kazandığı 3 madalyanın ardından Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde etti Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Gök: 'Ertuğrul'un bu başarıyı elde etmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Hedefimiz, olimpiyatlar'

Hatay'da yaşayan 12 yaşındaki otizmli Ertuğrul Gök, yüzmedeki başarısı ve elde ettiği madalyalarla dikkati çekiyor.

Ertuğrul'un annesi ve Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, oğlunun Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen 1. Bölge Yüzme Şampiyonası'nda 3 madalya kazanmasının ardından Ordu'daki Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası'nda birincilik elde ettiğini bildirdi.

Gök, yüzde 90 otizm teşhisi konulan çocuğunun eğitimle hayata kazandırılacağını öğrenmesinden bu yana oğlu için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini vurguladı. Oğlunun 6 yaşına kadar eğitime cevap vermediğini ancak yılmadan mücadeleyi sürdürdüklerini anlatan Gök, şunları söyledi:

'Ertuğrul'un suyla oynamayı çok sevdiğini fark ettik. Bu sevgisini bastırmak için yüzmeye göndermeye karar verdik. Antrenörü yüzmede oğlumun başarılı olacağını ve geleceğini şekillendireceğini söyleyince dünyalar bizim oldu. Çünkü Ertuğrul'u eve kapatacağımızı ve artık dışarı çıkamayacağını düşünüyorduk. Ertuğrul, 6 yıldır almış olduğu eğitim sonucu 2016 Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen yüzme müsabakaları bölge yarışmasında 3 altın madalya kazandı. Türkiye Şampiyonası'nda 800 metre serbestte birinci oldu. Ertuğrul'un bu başarıyı elde etmesi bizleri fazlasıyla mutlu etti. Hedefimiz, olimpiyatlar. Anne olarak büyük bir gurur ve sevinç yaşıyorum.'

Antrenör Mustafa Sırma da Ertuğrul ile yaklaşık 5 yıldır birlikte çalıştıklarını kaydetti. Sporcusunun yüzmede çok başarılı olduğunu ifade eden Sırma, Ertuğrul'un gelecek ay Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca Fethiye'de düzenlenecek Açık Deniz Türkiye Şampiyonası'na katılacağını belirtti.

Kaynak: AA