ÇOMÜ'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bayan voleybol takımı şampiyon oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun Balıkesir'de düzenlediği bayan voleybol grup müsabakalarında ÇOMÜ ekibi, tüm rakiplerini yenerek birinciliği kazandı.

Rektörlük Beden Eğitim ve Spor Bölümü öğretim elemanı Serhat Çetin'in antrenörlüğünü yaptığı, Türkiye liglerinde başarılı sezon geçiren ve ÇOMÜ'de öğrenim gören voleybolcuları kadrosunda bulunduran takım, grubunda şampiyon olarak Türkiye finallerine adını yazdırdı.

- Arkeoloji toplantıları

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Arkeoloji Bölümünün düzenlediği Arkeoloji Araştırmaları Toplantısı'nın üçüncüsü Troia Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Prof. Dr. Sevim Buluç anısına düzenlenen toplantıya, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, FEF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Baysal, burada yaptığı konuşmada, 1994 yılında göreve başladığını hatırlatarak, 'O dönemde dekanımız Sevim hanımdı. Beni ilk dekan yardımcısı olarak atadı. Kendisiyle yaklaşık 1 yıl çalıştım. Neşeli ve etrafındakilere ışık saçan, akademisyenler için elinden geleni yapan yapıdaydı. Bizlerin hakkını sonuna kadar savunuyordu. Elim bir trafik kazasında aramızdan ayrıldı. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz' dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdem ise kendisinin üniversiteye 1996 yılında geldiğini ifade ederek, 'Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde çalışmaya başladım. Sevim hocamızla tanışamadık ama herkes arkasında bıraktığı eserle tanınır. Hocamız güzel bir eser bırakmış. İşte karşımızda duruyor, capcanlı bir arkeoloji bölümü. Onları her zaman çalışkanlıklarıyla, başarılarıyla tanıyoruz. Sevim hocamızı bir kez daha şükranla anıyorum, toplantının başarılı geçmesini temenni ediyorum.' diye konuştu.

Toplantı, konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti.

Kaynak: AA