Trabzon Yerel Basınında Olaylı Maçın Yankıları

Trabzon'da yayımlanan yerel gazeteler, Spor Toto Süper Lig'de tatil edilen TrabzonsporFenerbahçe karşılaşmasına geniş yer ayırdı.

Trabzon'da yayımlanan yerel gazeteler, Spor Toto Süper Lig'de tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşananları eleştirdi.

Karadeniz gazetesi, ilk sayfasında 'Trabzon'un kara gecesi', son sayfasında da 'Sözün bittiği yer' başlığına yer verirken Hüseyin Avni Aker Stadı'nın utanç gecelerinden birini yaşadığını yazdı.

Karadeniz'de İlkhaber gazetesi ise 'Böyle taraftara da böyle güvenliğe de yazıklar olsun' başlığını attı.

Kuzey Ekspres gazetesi 'Çok acı' başlığını kullandığı haberde, 'Trabzon bu değil... İhtilal yapan şehrin görüntüsü bu değil. Trabzonspor, bu hiç değil. Kötü futbol, tarihi fark. Rezil hakem. Oyuna girmek istemeyen futbolcu. Hakem döven taraftar. Formasını çıkartıp 'bitti' diyebilen kaptan.' ifadelerine yer verdi.

Karadeniz'den Günebakış gazetesi 'Rezalet' başlığını atarken güvenlik zafiyetinin olayları tetiklediğini belirtti.

Sesimiz Trabzon gazetesi ise ilk sayfasında 'Sonunda taraftarı çıldırttınız' başlığını kullanırken, 'Kişiliksiz futbolunuz, ruhsuz mücadeleniz, Fenerbahçe maçında sabırları taşırdı. Avni Aker 89. dakikada karıştı.' ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de Son Nokta gazetesi 'Rezalet', Taka Gazetesi ise 'Taraftarı çıldırttılar. Bir değil, iki değil, üç değil. 10'uncu adaletsizlikte Trabzonspor tribünleri patladı.' şeklinde yorum yaptı.

- Sürmen'in mesajı

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen de olaylı maça ilişkin mesaj yayımlayarak, 'Sporda adaleti dağıtması gereken eğitimli ve görevli insanlar bilerek yaptıkları haksızlıktan utanmıyor ama biz cahillerimizin yaptığını kabullenmeyecek ve kınayacak kadar onurluyuz.' ifadesini kullandı.

- Gökdeniz'den Onur'a mesaj

Rubin Kazan takımında forma giyen Trabzonspor'un eski futbolcusu Gökdeniz Karadeniz, eldivenlerini ve formasını bırakarak sahayı terk eden kaleci Onur Recep Kıvrak için sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Gökdeniz, mesajında 'Ne olursa olsun, o forma yere bırakılmaz. Trabzonspor'u Onur'suz bırakma. İnadına Trabzonspor. Onur kardeşim seni 50. yılda Trabzonspor'un şampiyonluk kupasını kaldırırken kaptan olarak görmek istiyorum.' ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA