Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı

Eskişehir Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Akyüz, hafta sonu oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının son dakikasında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Sezon başından beri Trabzonspor’un birçok haksızlığa uğradığını vurgulayan Akyüz, ancak sahada hakeme saldırılmasının kabul edilir bir tarafı olmadığını belirtti.

Taraftarın, sözde çok sevdiği takıma planlamış bile olsaydı bu kadar zarar veremeyeceğini anlatan Ali Akyüz, "Sezon başından bu yana Trabzonspor üzerinde oynanan oyunlar, hakeme kırmızı kart gösterilmesine rağmen bir türlü sona ermemiştir. Dünkü maçta da bir penaltının verilmediğini herkes kabul etmektedir. Ancak maçın 89. dakikasında, hele ki, durum 4-0 iken böyle bir saldırının olması Trabzonluları ve Trabzonspor’u küçük düşürmüştür. Eğer bir tepki gösterilecekse, bunun kabul edilebilir ölçüler içinde ve uygar bir şekilde gösterilmesi gerekir. Elbette bir takım oyunlar oynanmaktadır, ama bu oyunlarda en az hakemler kadar suçlu olan eski ve yeni Trabzonspor yönetimleri başta olmak üzere, futbolcular ve teknik kadronun da payları vardır. Taraftarın görevi sahaya atlayarak, hakeme saldırarak kulübüne zarar vermek değildir. İnsan hiç sevdiğine zarar verir mi? Eğer veriyorsa, ya takım sevgisi yok, ya da onun anladığı sevgi ile bizim bildiğimiz sevginin alakası yok” diye konuştu.

Kaynak: İHA