Adım adım şampiyonluğa

İngiltere Premier Lig’de bu sezon fırtına gibi esen Leicester City, ligin 35. haftasında evinde Swansea City’i 4-0’la geçerek çok önemli bir virajı daha kayıpsız atlattı.

İngiltere Premier Lig 35. hafta mücadelesinde kırmızı kart cezalısı golcü oyuncu Vardy’den yoksun bir şekilde Swansea City’i ağırlayan Leicester City, rakibini 4-0 yenerek sezonun en farklı galibiyetine imza attı. Ev sahibi ekibin golleri 10. dakikada bu sezon ligde yılın en iyi oyuncusu seçilen Mahrez, 30. ve 60. dakikada Ulloa, 85. dakikada ise Albrighton’dan geldi.

ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA


Claudio Ranieri yönetiminde bu sezon rüya gibi bir sezon geçiren ve bitime 3 hafta kala büyük bir avantajı elinde bulunduran Leicester City, şampiyonluk kupasını kaldırarak tarihe geçmek istiyor. En yakın takipçisi 1 maç eksiği bulunan Tottenham’a 8 puan fark atan Leicester City, ligde gelecek hafta zorlu Manchester United deplasmanına konuk olacak. Şampiyonluk yolunda en önemli maçlarından birine çıkacak olan Tilkiler, son iki haftada ise sırasıyla önce evinde Everton’ı ağırlayacak, daha sonra ise deplasmanda Chelsea’ye konuk olacak. Bu sezon Vardy ve Mahrez ile mükemmel işler yapan Ranieri’nin öğrencileri, 35. hafta itibariyle ligde 63 gol attı, kalesinde ise 33 gol gördü. Toplamda 3 mağlubiyeti bulunan ve üst üste 9 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Tilkiler, bitime 3 hafta kala hata yapmak istemiyor.

TOTTENHAM TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR


Bugün evinde West Bromwich’i ağırlayacak olan Tottenham ise, Tilkileri takibini sürdürüyor. Evinde West Bromwich’i kayıpsız geçmesi halinde puan farkını tekrar 5 puana indirecek olan Tottenham, gelecek hafta Chelsea deplasmanında ter dönecek. Zorlu Chelsea deplasmanını kayıpsız geçerek Leicester City’nin puan kaybetmesini beklemek isteyen Tottenham, 37. haftada evinde Southampton’ı ağırlayacak. Mauricio Pochettino’nun öğrencileri son haftada ise deplasmanda Newcastle United’a konuk olacak.

Kaynak: İHA