Nadal, Barcelona'da 9. Kez Şampiyon

İspanyol tenisçi Nadal, Japon Nishikori'yi 20 yenerek Barcelona Açık Erkekler Turnuvası'nda 9. şampiyonluğunu elde etti Toprak korttaki 49. tekler zaferini kazanan Nadal, bu alandaki rekorun sahibi Vilas'ı yakaladı

Barcelona Açık Erkekler Tenis Turnuvası'nı, dünya sıralamasının 6. basamağındaki Kei Nishikori'yi 2-0 yenen dünya 5 numarası Rafael Nadal kazandı.

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen toprak kort turnuvasının finalinde, 8 şampiyonluğu bulunan İspanyol Rafael Nadal ile turnuvayı son 2 yıldır kazanan Japon Kei Nishikori karşılaştı.

Maçtan 2 saat 5 dakika sonunda 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 galip ayrılan Nadal, turnuvadaki 9, kariyerindeki 69. tekler şampiyonluğunu elde etti.

İspanyol raket, en son 3 yıl önce vatandaşı Nicolas Almagro'yu mağlup ederek Barcelona'da mutlu sona ulaşmıştı.

Sağ el bileğindeki sakatlık sonrası kortlara döndüğü 2015'ten bu yana alışıldık performansından uzak görünen Nadal, böylece Monte Carlo Masters'tan bir hafta sonra toprak zeminde bir şampiyonluğa daha uzandı.

- Vilas'ın rekoruna ortak oldu

Toprak korttaki 49. tekler zaferini yakalayan 29 yaşındaki Nadal ayrıca Arjantinli eski tenisçi Guillermo Vilas'ın elindeki toprak kortta en fazla şampiyonluğu bulunan erkek tenisçi rekorunu egale etti.

Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği (ATP), Vilas'ın 46 toprak kort şampiyonluğu olduğunu ilan etmişti. ATP daha sonra 1974 Toronto ve 1976, 1977 Virginia Beach turnuvalarının, toprak yerine sert kort şampiyonluklarına eklendiği gerekçesiyle Vilas'ın topraktaki zafer sayısını 49 olarak güncellenmişti.

Kaynak: AA