Basketbolda Maçın Ardından

Rönesans TED Ankara Kolejliler Antrenörü Sevim: 'İkinci yarıda çok kötü savunma yaptık ve 48 sayı yedik. Bu da bizi oyundan düşürdü' İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Erdoğan: '21 sayılık farkı devre sonunda 10 sayıya indirmemiz, maça tutunduğumuz andı'

Rönesans TED Ankara Kolejliler Antrenörü Can Sevim, rakibin sert savunmasına karşı koyamadıklarını söyledi.

Sevim, Spor Toto Basketbol Ligi'nde 82-80 yenildikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını belirterek, 'İkinci yarıda çok kötü savunma yaptık ve 48 sayı yedik. Bu da bizi oyundan düşürdü.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yarı sahada sert ve baskılı savunma yapabilen bir takım olduğuna dikkati çeken Sevim, 'İlk yarıda buna uygun düzeyde oynadık ve başarılı olduk. İkinci yarıda savunmamızı düşürmeden hızlı hücumlarla skor aramaya devam etmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda çok kötü savunma yaptık ve 48 sayı yedik. Bu da bizi oyundan düşürdü. Savunma yapamayınca ve kolay sayılara izin verince başarılı olamıyorsunuz.' diye konuştu.

- İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, oyuncularını müthiş geri dönüşleri nedeniyle tebrik etti.

Ankara'daki maçlarda rakibe hep avantaj veren bir görüntüde oynadıklarını dile getiren Erdoğan, 'Son 3 haftada yaptığımız savunmayı ikinci yarıda hatırladık. 21 sayılık farkı devre sonunda 10 sayıya indirmemiz, maça tutunduğumuz andı.' dedi.

Kazanan takımın avantaj sağlayacağı bir karşılaşma olması nedeniyle gergin bir karşılaşma olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'İlk yarıda çok top kaybı yaptık. İkinci yarıda ise sadece 2 top kaybıyla oynadık. Bu bir takım açısından sıkıntılı bir durum çünkü hangi kimlik bizim kestirmek zor. Bu anlamda istikrar lazım. Özellikle maçın kırılma anlarında aldığımız ribauntlar da önemliydi.' ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda göreve gelmeleriyle takımın yükselişe geçtiğine dair konuşmalar olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

'İstanbul Büyükşehir Belediyespor yönetimine ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Arka arkaya çok dramatik maçlar kaybettiğimizde bize büyük destek verdiler. Tüm ödemeler zamanında yapıldı. Profesyonel bir spor organizasyonunda ödemeler çok önemlidir. Bu anlamda bizim elimizi çok rahatlattılar. Başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA