Spor Toto 3. Lig'de Son 2 Hafta

Toplam 3 takımın doğrudan Spor Toto 2. Lig'e yükseleceği 3. Lig'de, Etimesgut Belediyespor ile Kastamonuspor 1966, bunu başaran iki takım oldu

Normal sezonun bitimine 2 hafta kala Spor Toto 3. Lig'de doğrudan Spor Toto 2. Lig'e yükselecek 3 ekipten 2'si belli oldu.

Toplam 3 grupta 57 takımın mücadele ettiği 3. Lig'de birinci sırada yer alacak ekipler doğrudan 2. Lig'de mücadele etmeye hak kazanacak. Her gruptan birer ekip daha play-off mücadelesi sonunda adını 2. Lig'e yazdıracak.

Gruplarını ikinci ile beşinci bitiren ekiplerle, üçüncü ve dördüncü takımlar play-off ilk turunda çift maçlı eleme usulüne göre karşılaşacak. Bu turun galiplerinin tarafsız sahada yapacakları maçlar Spor Toto 2. Lig'e yükselecek ekipleri belirleyecek. Gruplarında son 4 sırada yer alacak takımlar ise Bölgesel Amatör Lig'e düşecek.

Spor Toto 3. Lig'de 37. hafta müsabakaları 24 Nisan Pazar günü, son hafta maçları ise 30 Nisan Cumartesi günü oynanacak.

- 1. Grup

1. Grup'ta son 2 haftaya 65 puanla lider durumda giren Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor doğrudan Spor Toto 2. Lig'e yükselmek için avantajlı bir konumda bulunuyor.

Erzurum temsilcisini takip eden Kızılcabölükspor, Tire 1922, Zonguldak Kömürspor ve Birlik Nakliyat Düzyurtspor da play-off için son 2 haftaya rakiplerinin önünde giriyor.

Cizrespor'un maçlarının ertelendiği Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta Cizrespor'un durumuna Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu karar verecek. 18 maçı bulunan Cizrespor'un üzerinde Arsinspor, Turgutluspor, Gölbaşıspor ve Düzcespor yer alıyor.

- 2. Grup

Etimesgut Belediyespor'un Spor Toto 2. Lig'e yükselmeyi garantilediği 2. Grup'ta Diyarbekirspor ile Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un play-off oynaması kesinleşti.

Elli beşer puanı bulunan Ofspor ve Adliyespor, ellişer puana sahip Kemerspor 2003 ve Orhangazispor'a göre play-off için bir adım önde bulunuyor.

Ayvalıkgücü Belediyespor, Zara Belediyespor ve Gaziosmanpaşa'nın Bölgesel Amatör Lig'e düştüğü 2. Grup'ta 1920 Maraşspor da son 2 haftaya düşme hattında giriyor.

- 3. Grup

Kastamonuspor 1966'ın Spor Toto 2. Lig'e çıkmasının kesinleştiği 3. Grup'ta takipçisi Niğde Belediyespor da play-off'a kalmayı garantiledi.

Niğde temsilcisinin dışında play-off oynayacak 3 ekip için elli yedişer puanlı Bayburt Grup Özel İdare ve Beylerbeyi, elli beşer puana sahip Çorum Belediyespor ve Gölcükspor, play-off yarışında biraz daha avantajlı durumda.

Sandıklıspor ve Çine Madranspor'un lige veda ettiği 3. Grup'ta TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Van Büyükşehir Belediyespor da düşme hattında yer alıyor.

Kaynak: AA