Golfle İki Yılda Hayatı Değişti

Hobi olarak başladığı golfte 47 yaşında profesyonel olan Türk kökenli Almanya vatandaşı Mustafa Bulut, geldiği noktada dünya şampiyonluğunu hedefliyor Bulut: 'Kalbim Türkiye için atıyor. Hedefim Türk bayrağını dalgalandırmak'

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan ve iki yıl önce golfte profesyonel olan 49 yaşındaki Mustafa Bulut, 2017 yılında dünya şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Türk kökenli Almanya vatandaşı Mustafa Bulut, Köln'deki antrenman sahasında sponsorunun kendisine hediye ettiği villa ve lüks araç için düzenlenen organizasyonun ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Spora futbol oynayarak başladığını, daha sonra tekvando yaptığını belirten Bulut, 13 yıl önce hobi olsun diye başladığı golfü iki yıldır profesyonel olarak sürdürdüğünü anlattı.

Hannover kentinde çalışırken Köln'e taşınan Bulut, burada otomobil galerisi açtıktan sonra golf oynayan müşterilerinin tavsiyesi üzerine bu spor ile tanıştığını ifade etti. Golfün etkileyici atmosferini gördükten sonra bu sporu yapmaya karar verdiğini aktaran Bulut, 'Önce bir kulübe kaydımı yaptım. Daha sonra sınavla lisansımı aldım. 12 yıl oynadıktan sonra ise belli bir seviyeye geldim.' dedi.

Mustafa Bulut, 2015 yılında 22 turnuvaya katıldığını bunların çoğunu rahat kazandığını, Fransa ve Portekiz'de oynadığı iki final maçında ise son topa kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

'Bir keresinde 8 bin kişi önünde son topu atan kazanıyordu. Benim topum ise kuma düşmüştü. Çok heyecanlanmıştım. Orada kum vuruşundan direkt bayrağın içine attım ve maçı kazandım. Bu başarılar beni motive etti ve karar verdim. Dünya çapında bir Türk golfçü olsun istedim. Kazandığım 22 turnuva dışında özel yetenek sertifikası gibi özel ve önemli ödüller aldım.'

Golfün hayatını değiştirdiğini anlatan Bulut, 'Köln şehir merkezinde gezdiğim zaman artık insanlar beni tanıyorlar ve imza almak için yanıma geliyorlar. Bunlar beni mutlu eden şeyler. Golf benim hem hobim hem de mesleğim oldu. Türkiye'den dizi ve reklam teklifleri geliyor. Bunlar tabii güzel şeyler. Gençliğimde hayal ettiğim şeyler gerçek oldu.' diye konuştu.

2014 ve 2015 yılının kendisi için çok başarılı geçtiğini, 2016 yılında katıldığı ilk turnuvayı da kazandığını belirten Bulut, 'Umarım bu başarı serisi devam eder. 2017 yılında Türk milleti adına sahaya çıkıp Türkiye'yi temsil edersem güzel olur. Türk kökenli Almanya vatandaşıyım ancak kalbim Türkiye için atıyor. Hedefim Türk bayrağını dalgalandırmak.' ifadelerini kullandı.

Golfte dünya çapında çok önemli ve prestijli kupalar olduğunu ancak Dubai'de düzenlenecek turnuvayı kazanmayı hayal ettiğini dile getiren Bulut, '18 milyon avroluk üçgen şeklindeki o muhteşem kupayı kaldırmak isterim. Parası önemli değil ama oraya ismimi yazdırmayı çok isterim. O turnuvayı mutlaka kazanmam lazım, bütün hedefim o kupayı kaldırmak.' şeklinde değerlendirme yaptı.

Kaynak: AA