Eyyübiye Belediyesinden Şanlıurfa'nın Tanıtımına Dev Katkı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final grubu heyecanı Şanlıurfa’da başlıyor. Eyyübiye Belediyesi’nin destekleriyle başlayacak final grubu müsabakaları 3 gün devam edecek. 4 takımın mücadele edeceği final grubu müsabakaları öncesi Balıklıgöl’de lansman toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa’da Eyyübiye Belediyesinin katkılarıyla 22 Nisan Cuma günü başlayacak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Final Grubunun basın toplantısı bugün Balıklıgöl Rızvaniye külliyesinde yapıldı. 3 gün boyunca birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olacak final grubunun birinci ayağı Şanlıurfa’da, ikinci ayağı da Adana’da yapılacak. Şanlıurfa ve Eyyübiye’nin tanıtımına katkı sağlamasının da hedeflendiği final grubu müsabakaları öncesi lansman toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Memleket Spor Kulübü Başkanı Gökhan Gökmen, TBF Şanlıurfa İl Temsilcisi Remzi Şen, Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Keşküş, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın ile turnuvaya katılacak takımların yönetici, teknik heyeti ve sporcuları katıldı.

3 gün boyunca birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olacak 4’lü final grubunda, OGM Orman Gençlik, Osmaniye Gençlik, İçel Basketbol ve Edremit Bld. Gürespor takımları ter dökecek. Balıklıgöl Rızvaniye külliyesinde düzenlenen basın toplantısında, turnuvanın Şanlıurfa’nın tanıtımı noktasındaki önemine dikkat çeken Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, turnuvaya ev sahipliği yapmanın önemine değindi. Ekinci, “Bugün Urfa adına önemli bir gün. Barış ve huzurun kentidir Şanlıurfa. Dolayısıyla ulusal bir organizasyonun burada yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor. Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan peygamberler şehri Şanlıurfa, her zaman barış ve huzur kenti olmuştur. Bu manada Şanlıurfa’nın bu yönünün tanıtılması için bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmak önemlidir. Final grubu müsabakalarının ilk etabının burada yapılacak olması sporun sevdirilmesi adına da aracılık yapacaktır. Özellikle salon sporları konusunda eksikleri olan bir iliz. Bu tarz organizasyonlarla gerek basketbol gerekse de diğer spor dallarının gençlere sevdirilmesi konusunda da önemli bir araç olacak. Şanlıurfa’mıza ve Eyyübiye’mize gelen ve turnuvaya katılacak bütün takımlara başarılar diliyorum. Bu organizasyonların sayısının artırılması noktasında da Eyyübiye Belediyesi olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya hazırız" dedi.

Lansman toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, “Şanlıurfa’nın böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması tanıtımı açısından önemlidir. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu’nun Şanlıurfa’da toplanması ve devamında böyle büyük organizasyonların yapılması önem taşıyor. Bu bölgede hayatın normale döndüğünün herkesin bilmesi gerekiyor. Bizler Şanlıurfalı sporseverleri gençleri yarınki müsabakalara davet ediyoruz. Basketbolu izleyen birisiyim. Ne kadar heyecan verici olduğunu biliyorum. Ben federasyon yetkililerine, takımlara ve sporculara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar için de iyi ve güzel günler geçmesi temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

MSK Spor Kulübü Başkanı Gökhan Gökmen de, organizasyonun Şanlıurfa’da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şanlıurfa için bizler de bir şeyler yapmak istiyoruz. Salon sporlarını geliştirmek istiyoruz. Bu konuda başta Sayın Valimiz ve Eyyübiye Belediye Başkanımızın sonsuz destekleri var. İnşallah önümüzdeki yıllarda bizler de süper ligde oluruz. Bu turnuvaya katılacak bütün takımlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA