Destansı Mücadeleyi Yaşamak İçin Öğrenciler Dualarla Uğurlandı

Çanakkale Savaşları’nın 101. yılında Civa İzcileri, anne ve babaları tarafından Zonguldak’tan Çanakkale’ye uğurlandı.

22-26 Nisan 2016 tarihleri arasında Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na gidecek izciler için velilerinin de katıldığı uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Valilik önünde gerçekleştirilen uğurlama merasimine İzcilik Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Mehmet Çakmak, Civa İzcilik Kulübü yönetim kurulu üyeleri, İzcilerin aileleri ve ok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Civa Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı İdris Yavuz Yılmaz, “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Milli Bilinç Kampına, izci ve liderimizle birlikte katılacağız. Çocuklarımız, ana babalarının huzurunda dualarla uğurlanacaklar. Atalarımızın vatan millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşayarak hissedip, onların kaldığı yerde kalacaklar, yürüdükleri yolda yürüyecekler” dedi.

Öğrenci velisi Kemal Aydın, “Ülke olarak zor günler yaşadığımız bu günlerde çocuklarımızın 101 yıl önce verilen bu destansı mücadeleyi yaşamak için bugün çocuklarımızı uğurluyoruz. Yaşanan mücadelede onların kaldığı yerde kalacaklar ve yürüdükleri yolda yürüyecekler güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Herkesin gidip görmesi gereken bir yer” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından otobüs Çanakkale’ye hareket etmek üzere yola çıktı.

Kaynak: İHA