Bilecik 2. Amatör Lig'de Mücadele Eden Takımlara Malzeme Yardımı Yapıldı

Bilecik İl Özel İdaresi ve Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Bilecik’te faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptı.

İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda yapılan gerçekleşen malzeme dağıtımına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Bilecik POMEM Müdürü Sadettin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, kurum müdürleri ve Bilecik 2. Amatör Lig’de mücadele eden spor kulüplerinin başkanları ile temsilcileri katıldı.

Açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Özel İdaresi tarafından imkanlar sağlanan amatör spor kulüplerimize yardım programı düzenlediklerini söyledi.

Yıldız, sporun bireyler arasında ilişkiler kurarak sosyal olguyu ve karşılıklı saygı kavramını geliştireceğini, toplumdaki genç grubun sorumluluk duygularını güçlendireceğin, öfkeyi kontrol altına alabilme kabiliyeti sağlayacağı ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle çocuklar spor yaparken tüm enerjinin boşaltılması sayesinde dikkatlerini daha fazla toplayacaklardır. Aynı zamanda gençler için spor kendine güven aşılayacağı için onlara kişisel ifade yeteneği kazandırır. Bedenimizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen spor, 7’den 70’e tüm insanlarımızın, vatandaşlarımızın yapması gereken bir dünya gerçeğidir. Özellikle teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıktan dolayı spor bir zaruret haline gelmiştir. Amatör spor kulüplerimizde gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara sağlıklı ortamlar sağlayan kuruluşlardır. Bu anlamda gençlerimize vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı tüm kulüplerimize teşekkür ediyor ve hepsine başarılar diliyorum.

“GAYEMİZ SİZLERE ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAĞANI”

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, devletin milyonlar harcayarak güzel tesisler ortaya çıkardıklarını belirterek, “Personelimiz emek sarf edip mesailerini harcayarak buraları faal hale getirmeye çalışıyorlar. Bu güzel yerlerin faydası, faydalandırıcılarıyla burada yürütülen faaliyetler ile oluşur. Yoksa biz burayı yaparız ama amatör spor kulüpleri buradan faydalanmayı alt düzeyde yaparsa faydası olmaz. Bizlerin gayreti amatör spor kulüplerimizin de aracılığı ile sporu en alt tabakaya kadar yayıp, istifadesini en üst seviyede tesisleri tutabilmektedir. Burada ki gayemiz sizlere çam sakızı çoban armağanı olsa da bu yapacağımız malzeme yardımı ile şevkinizi arttırmak bu tesislerin kullanımında kullanımı üstü seviyelere çıkarabilmektir. Ben sizlerin zor şartlar altında çalıştığınızı biliyorum, gayretlerinizi takdir ediyorum ve emeğinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Bilecik 2. Amatör Lig’de mücadele eden spor kulüpleri malzemeleri dağıtılırken, İşitme Engelliler Futbol Federasyonu tarafından Milli Takım kampına davet edilen Bilecik Küplü Spor Bayan Futbol takımı oyuncusu 15 yaşındaki Özlem Aktaş protokol üyelerine futbol topu ile bir gösteri yaptı.

Kaynak: İHA