Malatyalı Berber Ve Kuaförler Milli Takım Seçmelerine Gidiyor

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak Milli Takım için bölge etabı yarışmalarında finale kalan Malatyalı kuaför ve berberler, 25-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılacak finale katılacak.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak Milli Takım için 7 bölge, 11 ilde "Türkiye Kuaförünü Seçiyor" sloganıyla düzenlenen yarışmalara katılan ve Diyarbakır bölgesindeki yarışma sonucu finallere kalan Malatyalı berber ve kuaförler 25-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan finalde Milli Takıma seçilmek için boy gösterecek. Diyarbakır’daki yarışmada final hakkını elde eden Malatyalı kadın kuaförlerden Yurdaçam Salman 25 Nisan’da Ankara’da, salon topuzu kategorisinde, Yıldız Sarıdoğan tesettürde, Serdar Adıyaman da yüksek fantezi topuzda yarışmaya katılacak. Bir diğer finalist Kemal Sülük ise erkek berberliğinde boy gösterecek.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Malatyalı berber ve kuaförlerin yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını ifade etti.

Malatyalı berberlerin finalde yarışacak olan Kemal Sülük’e destek amacıyla Ankara’ya gideceklerini söyleyen Toptaş, “Bu bizi çok memnun etti. Malatya’ya da bu yakışırdı zaten, berber arkadaşlarımız arasında birlik ve beraberliğin olması çok güzel bir şey. Biz bütün yarışmacılarımızdan çok umutluyuz. Arkadaşlarımız bu yarışmaya çok iyi çalıştı. İnşallah Diyarbakır’ı salladığımız gibi Ankara’yı da sallayıp arkadaşlarımızı Milli Takıma göndereceğiz. Malatyalılardan kuaför arkadaşlarımıza destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Federasyonun ilk defa böyle bir yarışma düzenlediğini aktaran Toptaş, “Bu çok büyük bir organizasyon, bütün iller bu organizasyona katılacak. Ben, böyle bir organizasyon düzenledikleri için federasyonumuza teşekkür ediyorum. Milli Takıma 5 as, 2’de yedek kuaför alınacak, bu kuaförler hem Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecekler hem de federasyonumuzun yapacağı bütün etkinliklere katılacak” ifadelerini kullandı.

Finalde yarışacak olan Malatyalı berber Kemal Sülük ise finalde 56 yarışmacının yarışacağını belirtti.

Sülük, “Bu bizim için artık son viraj, ben bu yolda kendime güveniyorum, inşallah Malatya’ya birinci olarak döneceğim. Malatya’dan katılacak diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. İnşallah hepimiz başarılı olup döneriz, orada birimizin dahi milli takıma seçilmesi bizi çok gururlandırır” diye konuştu.

Kaynak: İHA